DESCARCĂ APLICAȚIA:

ForestMania e despre și pentru iubitorii de pădure și lemn

ÎNTREBĂRI FRECVENTE

ÎNTREBĂRILE VOASTRE

26.1 C
București
20.2 C
Sibiu
21.1 C
Suceava
21.6 C
Covasna
21.4 C
Piatra Neamț
17.4 C
Braşov
21.6 C
Bistrița
24.8 C
Râmnicu Vâlcea
vineri, iulie 19, 2024

Anglia: Ansamblu de clădiri din lemn într-o pădure protejată!

Recomandate

Un ansamblu de clădiri din lemn va fi dat în folosință în satul Ticehurst din regiunea East Sussex a Angliei. Englezii caută, cercetează și experimentează soluții pentru a crește numărul de astfel de clădiri.

Construcția acestui ansamblu care va însuma 17 clădiri a început în 2018. O parte dintre acestea vor fi locuințe, dar o parte vor servi ca ateliere și birouri. Proiectul se va finaliza în 2022.

Complexul ocupă un teren de 2,5 hectare aflat în vecinătatea unei păduri protejate, întinse pe 22 hectare. Materialul de construcție principal este cheresteaua de brad. Scopul principal al proiectului este de a evidenția beneficiile utilizării cherestelei produse și prelucrate local.

Clădirile din ansamblu sunt construite dintr-o combinație de cadre și panouri din lemn prefabricate.

Arhitecții și comunitatea locală au urmărit două direcții. Prima, ca emisiile de energie și de dioxid de carbon să fie minime în producție. A doua – ca utilizarea clădirilor să fie, de asemenea, cât mai verde.

Panourile izolate structurale sunt etanșe și au un nivel ridicat de izolație. Betonul a fost folosit la un nivel minimum.

Clădirile care vor fi ateliere au fost proiectate ca spații de lucru flexibile. Vânzarea acestora se face în principal către întreprinderile mici locale. Au prioritate la cumpărare firmele care exploatează și prelucrează lemn.

Inovațiile nu se limitează doar la construcție. 162 de panouri fotovoltaice formează un acoperiș bio-solar care asigură și umbră. Un restaurant va cultiva alimente în apropiere, ca parte a unei scheme de agrosilvicultură. Pe acoperișul celei mai mari clădiri din ansamblu va fi montată o seră. Dezvoltarea complexului se face în etape, cu finanțare generată de vânzarea succesivă a clădirilor.

Sursa: architectsjournal.co.uk

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi