Aplicație 5G pentru industria forestieră: „Remote Timber”, încărcător controlat de la distanță

0
117

A fost testat cu succes un utilaj de încărcat lemn controlat, prin intermediul unei aplicații, de un operator aflat la sute de kilometri distanță.

Proiectul unic de cercetare „Remote Timber” este rezultatul colaborării dintre Volvo CE și operatorul de telecomunicații Telia, producătorul de lemn și hârtie SCA, Mid University Sweden, Skogforsk și Biometria.

„Testele de săptămâna aceasta la terminalul de cherestea al SCA din Torsboda, Suedia, au demonstrat că este posibil să tele-operăm un încărcător Volvo L180 High-lift, aflat la sute de kilometri distanță. Și prin utilizarea unei rețele 5G, operatorii au putut să efectueze procesul de ridicare, încărcare și organizare a jurnalelor de la distanță. Se așteaptă ca silvicultura teleoperată să ofere o productivitate îmbunătățită, permițând unui operator să lucreze în mai multe locații – uneori izolate – din întreaga lume. De asemenea, se așteaptă ca acesta să fie atât mai sigur, prin îndepărtarea oamenilor din mediile potențial periculoase, cât și mai durabil, prin fluxuri logistice mai eficiente, deoarece încărcarea și descărcarea lemnului se poate face și în timpul nopții”, anunță compania Volvo.

Christian Spjutare, Advanced Engineering Program Manager la Volvo CE, spune: „Ne așteptăm ca tele-operarea să deschidă oportunități mult mai mari pentru operatori decât în prezent. Uneori, poate fi dificil să angajezi oameni pe platformele forestiere din cauza locațiilor lor îndepărtate. Dar tele-operarea permite oamenilor să lucreze din orice locație, indiferent de distanță, făcându-l un cadru de lucru mai dezirabil, cu avantajul suplimentar al unei logisticii de lucru mai eficiente și mai durabile.”

Sursa: woodbusiness.ca

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Vă rugăm să introduceți numele dvs. aici