DESCARCĂ APLICAȚIA:

ForestMania e despre și pentru iubitorii de pădure și lemn

ÎNTREBĂRI FRECVENTE

ÎNTREBĂRILE VOASTRE

30.6 C
București
20.2 C
Sibiu
24.4 C
Suceava
20.2 C
Covasna
19.9 C
Piatra Neamț
19.6 C
Braşov
18.7 C
Bistrița
23.7 C
Râmnicu Vâlcea
sâmbătă, iulie 20, 2024

ASFOR, parte în proiectul internațional de gestionare a incendiilor și creșterea rezilienței pădurilor

Recomandate

Asociația Forestierilor din România (ASFOR) este implicată într-un proiect international pentru gestionarea incendiilor de fond forestier și creșterea rezilienței pădurilor, se arată într-un comunicat remis forestmania.ro de Asociație și semnat de președintele acesteia, Ciprian Muscă.

Proiectul SILVANUS urmărește crearea unei platforme de management forestier care să gestioneze prevenirea și suprimarea incendiilor forestiere. În proiect sunt implicați experți în științe de mediu, tehnice și sociale care vor sprijini autoritățile regionale și naționale responsabile cu gestionarea incendiilor de pădure. Cercetătorii și inginerii SILVANUS vor ajuta autoritățile de protecție civilă să monitorizeze eficient resursele forestiere, să evalueze biodiversitatea, să genereze indicatori de risc de incendiu mai preciși și să promoveze reglementări de siguranță în rândul populației afectate de incendii prin campanii de conștientizare.

Finanțat de programul EU Horizon 2020 Green Deal și coordonat de Università Telematica Pegaso din Italia, proiectul SILVANUS include 49 de parteneri din Uniunea Europeană, Brazilia, Indonezia și Australia. Proiectul are un buget de 23 de milioane de euro pentru o perioadă de 42 de luni.

Concret, SILVANUS își propune să ofere o nouă soluție tehnologică prin procesarea și integrarea datelor provenite din diverse surse, cum ar fi modele climatice, date meteorologice și instrumente de observare a pământului.  Rezultatul va fi  concretizat prin dezvoltarea unor modele inteligente de depistare a riscurilor de incendii. În plus, aceste modele vor fi completate cu senzori de mediu plasați în teren, camere video și soluții de imagistică multispectrală. SILVANUS va introduce, de asemenea, tehnologii de senzori care folosesc infrastructura inventivă de comunicații fără fir prin coordonarea vehiculelor aeriene fără pilot și a unor roboți la sol pentru coordonarea răspunsului în caz de incendiu.

Proiectul va lua în considerare expertiza și experiența pompierilor, dar și a localnicilor care se confruntă în fiecare an cu pericolul incendiilor de pădure. Alături de ASFOR, din România mai este implicată în proiect Fundația pentru SMURD.

În plus, SILVANUS va lansa un program amplu de implicare a părților interesate în regiunile forestiere pentru a evalua indicatorii de risc de incendiu și  pentru a dezvolta o metodologie de instruire pentru pompieri. Vor fi create campanii de conștientizare, care vor include o aplicație mobilă pentru implicarea cetățenilor, împreună cu notificări automate privind practicile de siguranță.

Practic, SILVANUS se va concentra pe toate cele trei componente ale stingerii incendiilor: prevenirea și pregătirea, detectarea și răspunsul, restaurarea și adaptarea.

Inovațiile proiectului SILVANUS vor fi implementate în opt regiuni ale statelor membre ale UE  din Franța, Italia, Slovacia, Grecia, Cehia, Portugalia, Croația și România. La aceste țări se adaugă Indonezia, Brazilia și Australia.

Lista partenerilor precum și o serie de informații suplimentare despre proiect pot fi găsite AICI.

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi