DESCARCĂ APLICAȚIA:

ForestMania e despre și pentru iubitorii de pădure și lemn

DESCARCĂ APLICAȚIA:

16.1 C
București
18.2 C
Sibiu
16.4 C
Suceava
13 C
Covasna
14 C
Piatra Neamț
13 C
Braşov
13.5 C
Bistrița
13.8 C
Râmnicu Vâlcea
duminică, mai 19, 2024

ASFOR și Tornator au dus echipamente viitorilor mecanici forestieri de la liceul din Valea Doftanei

Recomandate

Elevii Liceului Tehnologic „Carol I” din Valea Doftanei, Prahova, au primit astăzi două rânduri de echipamente complete pentru practică și studii din partea companiei Tornator și a Asociației Forestierilor din România.

Au fost prezenți managerul pe România al companiei, Zoltan Kosy, și vicepreședintele Aociației Forestierilor, Constantin Stoica.

„Este o plăcere și o onoare pentru noi să susținem elevii de la specializările forestiere”, ne-a spus Zoltan Kosy, care a făcut acest gest și acum 5 ani, tot alături de ASFOR.

La acea dată, președintele Asociației, Ciprian Dumitru Muscă, spunea că „fără forță de muncă bună și calificată, sectorul forestier românesc nu are viitor. Formarea profesională este baza dezvoltării noastre. Fără profesioniști care să știe să recolteze lemnul, nu vom putea da valoare pădurii și lemnului”.

Liceul din Valea Doftanei are un program de învățământ dual, unde sunt pregătiți viitori mecanici forestieri. Înființarea acestui program de studiu s-a realizat la inițiativa și cu sprijinul firmei de exploatare forestieră Migab Forest, care activează în zonă și are nevoie de specialiști. De altfel, managerul firmei, Constantin Stoica, se implică în susținerea elevilor de aici. A cumpărat un simulator John Deere, pe care elevii învață să manevreze utilaje moderne, de tip forwarder.

Clasa de viitori mecanici forestieri e una activă și prezentă la diverse evenimente ale sectorului. Au un parteneriat și cu Asociația pentru Patrimoniul Regal Peleș: fac practică pe domeniul Peleș, în cadrul lucrărilor de conservare derulate de Asociație.

Salutăm și noi astfel de inițiative – atât crearea claselor de viitori specialiști (că și-așa ne plângem că nu avem), cât și donația de echipamente faine.

Se vede că sunt top! Felicitări tuturor și succes elevilor! Să-i vedem pe forwardere!

Mai multe articole

1 COMENTARIU

  1. Bravo dar cred ca a fi echipamente complete ar fi cuprins si manusi si ochelari de protectie. In nici-o imagine nu se observa aceste echipamente esentiale in munca tinerilor viitori mecanici forestieri.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi