DESCARCĂ APLICAȚIA:

ForestMania e despre și pentru iubitorii de pădure și lemn

ÎNTREBĂRI FRECVENTE

ÎNTREBĂRILE VOASTRE

9.2 C
București
5.2 C
Sibiu
9.3 C
Suceava
3.2 C
Covasna
8.5 C
Piatra Neamț
3.6 C
Braşov
6.6 C
Bistrița
7 C
Râmnicu Vâlcea
miercuri, martie 19, 2025

Atenție la doborârea arborilor și manipularea lemnului!

Recomandate

foto: forestmania.ro

Curățarea terenurilor, a grădinilor, a spațiilor private sau publice care implică tăierea, doborârea sau pur și simplu îngrijirea arborilor, sunt activități esențiale în diverse proiecte de construcții, agricultură și întreținere a spațiilor verzi. Totuși, acestea vin cu riscuri semnificative, printre care se numără accidentarea din cauza crengilor sau chiar a  doborârii arborilor.  

Lucrările de doborâre a  arborilor și curățare a vegetației par la prima vedere activități destul de facil de realizat, la îndemâna oricui, totuși, ținem să precizăm că aceste impresii sunt absolut eronate. De aceea, vă sugerăm să apelați la firme sau specialiști din domeniu, pentru a vă  proteja de orice fel de pericol, sau dacă efectuați lucrări casnice cu motounelte proprii vă recomandăm să urmați o instruire de folosite a motouneltei și să analizați foarte bine gradul de dificultate al lucrării pe care doriți să o realizați. 

Spre exemplu, chiar ieri a fost publicată știrea conform căreia un bărbat de 59 de ani s-a ales cu o posibilă fractură și numeroase traumatisme după ce s-a accidentat în timp  ce efectua lucrări de curățare a unui teren, în zona numită „Valea Babei”, din regiunea de pădure a localității Rebra, potrivit bistriteanul.ro. 

 Acesta se afla într-o zonă greu accesibilă, astfel victima a fost evacuată cu ajutorul troliului de la elicopterul SMURD de la Baza Aeromedicală Tg Mureș,

Măsurile de protecție a muncii în activitatea de exploatare a lemnului sunt deosebit de importante atât pentru profesioniști, cât și pentru cei care activează  ocazional, când este nevoie. 

În cadrul unei conferințe organizate de ASFOR, s-a subliniat importanța acestor măsuri, evidențiindu-se că nimeni nu este imun la riscuri și că respectarea normelor de siguranță este obligatorie.

„Mie nu mi se poate întâmpla” nu există! Toți suntem expuși la riscuri și nu există nicio garanție că am putea fi ocoliți, măsurile de protecție a sunt obligatorii.”, menționează ASFOR. 

Implementarea măsurilor de protecție nu doar că salvează vieți, dar contribuie și la reducerea impactului asupra mediului forestier, asigurând o exploatare sustenabilă și sigură a resurselor de lemn.

Versiunea online a ghidului ASFOR- Măsuri de protecție a muncii specifice activității de exploatare a lemnului o puteți găsi aici

Sursa

https://bit.ly/4cRmGeK

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Cele mai noi