DESCARCĂ APLICAȚIA:

ForestMania e despre și pentru iubitorii de pădure și lemn

DESCARCĂ APLICAȚIA:

28.3 C
București
21.3 C
Sibiu
21.2 C
Suceava
22.7 C
Covasna
20.1 C
Piatra Neamț
20.7 C
Braşov
20.4 C
Bistrița
23.1 C
Râmnicu Vâlcea
vineri, iunie 21, 2024

Aurica Sereny, APMR: „Lemnul de care au nevoie firmele de mobilă este cel puțin triplu față de 2020”

Recomandate

Președintele Asociației Producătorilor de Mobilă din România (APMR), Aurica Sereny, speră ca Ministerul Mediului să se implice mai mult în industria forestieră pe viitor, pentru că problemele acesteia se răsfrâng și asupra „mobiliștilor”.

Prezentă la evenimentul organizat de Asociația Forestierilor (ASFOR) la Cinema Union, Sereny a spus, după vizionarea filmului documentar „Drumul lemnului”, că acest drum „se încheie în casele oamenilor”. „Mobila noastră care merge în toată lumea e tot din lemn. O mobilă de mare valoare și cu mare căutare. Dacă mai filmați unde se folosește fag și stejar, să mergeți la fabrica de cherestea, la fabrica de mobilă și după aia în magazine și în casele oamenilor. Acesta e drumul lemnului”, a sus ea.

Pe de altă parte, ea a vorbit și despre probleme.

„Sper ca ministerul să se implice mai mult. Anul acesta a fost SUMAL, unde s-au constatat îmbunătățiri, acum e această problemă cu amenajamentele care sperăm să se rezolve pentru că este o mare criză de lemn. Și mai ales mobiliștii o simt extraordinar de mult. După cum știți, prețul lemnului s-a dublat, iar lemnul de care au nevoie firmele de mobilă este cel puțin triplu față de anul anterior. Dacă vrem să mai avem industrie după aceea… să nu ajungem în perioada în care o să avem lemn și nu o să avem cui să-l dăm pentru că nu mai are cine să îl prelucreze. Pentru că oamenii dacă pleacă din acest sector… își găsesc ce să facă. Sau pleacă în străinătate și după aceea ne pare rău că nu mai avem cu cine lucra”, a mai spus președintele APMR.

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi