DESCARCĂ APLICAȚIA:

ForestMania e despre și pentru iubitorii de pădure și lemn

ÎNTREBĂRI FRECVENTE

ÎNTREBĂRILE VOASTRE

18.6 C
București
16.2 C
Sibiu
9.8 C
Suceava
15.2 C
Covasna
11.3 C
Piatra Neamț
15.3 C
Braşov
10.7 C
Bistrița
18.9 C
Râmnicu Vâlcea
luni, octombrie 14, 2024

Australia va utiliza inteligența artificială pentru monitorizarea incendiilor de pădure

Recomandate

Pentru prima dată în Australia, inteligența artificială va fi utilizată în regiunea forestieră Green Triangle din Australia de Sud pentru monitorizarea incendiilor de vegetație, relatează abc.net.au.
Guvernul din Australia de Sud a anunțat că va fi construită o infrastructură de monitorizare a incendiilor în regiunea Green Triangle, folosind camere, tehnologie prin satelit și inteligență artificială pentru a supraveghea continuu zonele de plantații. Compania americană de tehnologie Pano AI va fi responsabilă de proiect.

Sistemul este conceput pentru a detecta incendiile de vegetație în stadiile lor incipiente, înainte ca ele să provoace daune majore plantațiilor și infrastructurii forestiere.

Președintele Alianței pentru Prevenirea Incendiilor Green Triangle, Mike Lawson, a declarat că detectarea timpurie a incendiilor este vitală pentru viitorul industriei.

„În prezent, trebuie să parcurgem procesul de comunicare a incendiului înapoi, adică acesta trece prin sistemul serviciilor de urgență și apoi suntem alertați”, a spus el. „Dacă putem reduce acel timp și să trimitem resurse mai rapid către acele plantații, atunci vom salva o mulțime de păduri valoroase”.
Noile sisteme conduse de inteligența artificială vor fi instalate în turnurile de monitorizare a incendiilor din întreaga regiune și vor fi funcționale înainte de sezonul de incendii de vegetație din 2023-2024.
Lawson a declarat că industria se pregătește pentru veri uscate în viitor.

Protejarea unei industrii de 680 de milioane de dolari

Noul sistem va detecta incendiile printr-un algoritm de inteligență artificială. Detectarea va fi apoi confirmată de o persoană, care va trimite o alertă către serviciile de urgență.
Arvind Satyam, director comercial al Pano AI, s-a născut în Australia înainte de a se muta în Statele Unite. El a declarat că inspirația pentru noua tehnologie a venit după urmărirea incendiilor de vegetație din Australia în perioada 2019-2020.

„Odată ce ne uităm la incendiile de vegetație, în special la incendiile mari, unul dintre factorii determinanți este posibilitatea de a aloca resurse rapid, și facem acest lucru prin utilizarea tehnologiei”, a spus el. „Noi folosim inteligența artificială aplicată pe camere ultra-HD care înregistrează în mod continuu o panoramă completă a mediului înconjurător. Apoi utilizăm un algoritm de detectare a fumului pentru a determina exact unde este focul și cum evoluează, astfel încât să puteți trimite rapid resurse acolo”, a explicat Arvind Satyam.

Industria forestieră din regiunea South East contribuie anual cu aproximativ 680 de milioane de dolari la economia din Australia de Sud.
Ministrul Industriilor, Clare Scriven, a subliniat că tehnologia reprezintă un „pas important înainte” pentru siguranța regiunii.

„Aceasta îndeplinește cu adevărat o sarcină importantă în îmbunătățirea capacității noastre de detectare a incendiilor și, desigur, în protejarea activelor din industria noastră forestieră, precum și a comunităților care le susțin”.

SILVANUS, proiect european pentru gestionarea incendiilor de pădure

Gestionarea incendiilor de pădure este o preocupare și în Uniunea Europeană. Prin programul Horizon 2000 a fost creat proiectul SILVANUS, ale cărui obiective sunt creșterea rezilienței pădurilor și reducerea riscurilor incendiilor de pădure. Platforma va integra și prelucra date din surse multiple: modele climatice, date meteo, sateliți de observare a Pământului, senzori, drone și roboți.

SILVANUS reunește 49 de parteneri din Uniunea Europeană la care se adaugă Brazilia, Indonezia și Australia. Are un buget de 23 de milioane de euro pentru o perioadă de 42 de luni.

Proiectul presupune organizarea de activități-pilot în 11 țări, dintre care 8 sunt europene (Franța, Italia, Slovacia, Grecia, Republica Cehă, Portugalia, Croația și România), iar 3 sunt din afara Europei (Indonezia, Brazilia și Australia).

Din România, parteneri în proiect sunt Asociația Forestierilor din România – ASFOR și Fundația pentru SMURD.

Sursa: abc.net.au

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Cele mai noi