DESCARCĂ APLICAȚIA:

ForestMania e despre și pentru iubitorii de pădure și lemn

DESCARCĂ APLICAȚIA:

24.5 C
București
20.2 C
Sibiu
19 C
Suceava
17 C
Covasna
18.7 C
Piatra Neamț
20.2 C
Braşov
22 C
Bistrița
23.4 C
Râmnicu Vâlcea
luni, septembrie 25, 2023

Austria nu mai extinde autostrăzile. „Nu vrem să transmitem un viitor betonat generaţiilor viitoare”

Recomandate

Austria anunță că va renunța la mai multe proiecte de extindere a reţelei de autostrăzi pentru a combate încălzirea globală, informează AFP, preluată de Agerpres.

„Mai multe şosele înseamnă mai multe maşini şi mai mult trafic”, a declarat miercuri ministrul pentru protecţia climei, Leonore Gewessler, responsabilă şi cu transportul. „Nu vreau să transmit un viitor betonat generaţiilor viitoare”, a mai adăugat reprezentanta partidului ecologist din guvernul de la Viena.

Este prima dată când un guvern austriac abandonează proiecte de infrastructură pentru a-şi îndeplini angajamentele de neutralitate a emisiilor de carbon până în 2040.

„Îmi asum responsabilitatea”, a mai spus Gewessler, promiţând că va ajuta la implementarea unor soluţii alternative pentru îmbunătăţirea mobilităţii. Pentru început, a redus semnificativ prețurile la transportul feroviar.

Ecologiştii austrieci au intrat la guvernare în 2020, alături de conservatori, cu condiţia de a putea influenţa politica de mediu.

Printre proiectele oprite se numără un tunel de autostradă de opt kilometri ce urma să fie săpat sub un parc naţional din Viena. Proiectul a fost susţinut de municipalitatea social-democrată, dar şi de extrema dreaptă din opoziţie şi de conservatorii de la nivel federal, care au considerat că va contribui la decongestionarea capitalei şi la crearea de locuri de muncă.

Sursa: Agerpres

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi