DESCARCĂ APLICAȚIA:

ForestMania e despre și pentru iubitorii de pădure și lemn

ÎNTREBĂRI FRECVENTE

ÎNTREBĂRILE VOASTRE

30.6 C
București
20.2 C
Sibiu
24.4 C
Suceava
20.2 C
Covasna
19.9 C
Piatra Neamț
19.6 C
Braşov
18.7 C
Bistrița
23.7 C
Râmnicu Vâlcea
sâmbătă, iulie 20, 2024

Romsilva va avea un nou director și un nou Consiliu de Administrație

Recomandate

Mandatul actualului director al RNP Romsilva, Teodor Țigan, se încheie în această lună și nu își dorește să continue activitatea în fruntea regiei, sursele noastre spunând că se va pensiona. Totodată, regia va avea și un nou Consiliu de Administrație. De altfel, va avea loc mai întâi alegerea unui nou CA și ulterior cea a directorului general. Selectarea membrilor CA și a directorului general se fac conform Ordonanţei de Urgenţă 109/2011 privind guvernanţa corporativă a întreprinderilor publice.

În acest moment, din Consiliul de Administrație al Romsilva fac parte:

  • Adrian Dănuț Apostu, manager general Dino Parc Râșnov, fost director al Direcției Silvice Brașov
  • Dan Achim, din Ministerul Mediului, director al Direcției Păduri și dezvoltare forestieră
  • Dumitru Pîrvulescu, director în Ministerul de Finanțe, Direcția Generală Management al Domeniilor Reglementate Specific
  • Constantin Codrin Lupu – consilier onorific al ministrului Mediului, inginer fond forestier la Ocolul Silvic Bisericesc Iași
  • Florin Clinovschi, conferențiar la Facultatea de Silvicultură din cadrul Universității „Ștefan cel Mare” din Suceava
  • Leon Costan Ursa – inginer fond forestier, Ocolul Silvic Izvorul Someșului Mare RA
  • Gabriel Vasile Oltean, arbitru internațional în domeniul asigurărilor și reasigurărilor, fost auditor la Curtea de Conturi.

Teodor Ţigan, 63 de ani, a absolvit Liceul Tehnic Silvic Timişoara şi Facultatea de Silvicultură şi Exploatări Forestiere Braşov. A fost inginer silvic responsabil cu activitatea de fond forestier la Direcţia Silvică Arad până în anul 2003 şi, ulterior, şef al Ocolului Silvic Iuliu Moldovan, până în anul 2007. Timp de 13 ani a ocupat funcţia de director al Direcţiei Silvice Arad, iar din octombrie 2020 este director general al Romsilva. La selecția în urma căreia a fost numit director a concurat cu Daniel Nicolaescu, la acea dată consilier al ministrului Mediului. Ei doi s-au calificat în „finală”, fiind „umăr la umăr”. Țigan a câștigat însă competiția.

Surse din RNP au declarat pentru forestmania.ro că printre cei interesați de poziția de director general este și Cezar Răduță, în prezent director general adjunct al regiei. Numai că, în urmă cu câteva zile, Direcția Națională Anticorupție a transmis printr-un comunicat că acesta a fost trimis în judecată pentru luare de mită și abuz în serviciu. Faptele de care vorbesc procurorii s-ar fi petrecut în 2016, când Răduță era șef al Direcției Silvice Ilfov.

Poziția de director al RNP Romsilva este dorită de mulți, dat fiind patrimonial uriaș pe care îl gestionează. Regia administrează pădurile aflate în proprietatea publică a statului român, aproximativ 48% din totalul pădurilor la nivel national (circa 3 milioane de hectare), asigură servicii silvice pentru circa un milion de hectare păduri aflate în alte forme de proprietate, şi are circa 16.500 de angajaţi la nivelul celor 41 de direcţii silvice, administraţiile a 22 de parcuri naţionale şi naturale şi a celor 12 herghelii de stat.

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi