DESCARCĂ APLICAȚIA:

ForestMania e despre și pentru iubitorii de pădure și lemn

DESCARCĂ APLICAȚIA:

16.1 C
București
18.2 C
Sibiu
16.4 C
Suceava
18.6 C
Covasna
17.9 C
Piatra Neamț
18.5 C
Braşov
18.4 C
Bistrița
17.3 C
Râmnicu Vâlcea
duminică, mai 19, 2024

Marea Britanie: Importurile de cărămidă și lemn s-ar putea confrunta cu probleme în 2022

Recomandate

Lipsa de materiale de construcție din Marea Britanie a depășit momentul de criză, dar importurile de cărămidă și lemn s-ar putea confrunta cu probleme în 2022, a avertizat, într-un raport, Consiliul de Conducere al asociațiilor din domeniul construcțiilor (CLC).

Deși cererea a scăzut de la nivelurile ridicate observate la începutul acestui an, oferta încă se luptă să țină pasul cu cererea, conform celei mai recente declarații despre disponibilitatea produselor de construcții a CLC. Materialele importate, cum ar fi lemnul, înregistrează cele mai mari goluri între cerere și ofertă, au spus reprezentanții grupului.

Stocurile de cherestea, care s-au confruntat cu o penurie substanțială în ultimul an și au cunoscut o creștere a prețului cu 64% în anul până în iulie, s-au îmbunătățit. Dar „întârzierile semnificative în porturi atât de aici, cât și de străinătate” au încetinit producția la fabricile de cherestea din Scandinavia, unde este produsă o mare parte a lemnului din Marea Britanie.

Aprovizionarea cu cherestea este de așteptat să rămână neuniformă și în 2022, au spus cei din CLC.

Unul dintre directorii Timber Trade Federation, Nick Boulton, a declarat că sectorul lemnului intră într-o „perioadă de stabilitate mai mare pentru produsele de bază pentru construcții, cum ar fi lemnul de rășinoase structurale”, dar a avertizat că alte produse vor rămâne sub presiune până în 2022.

„Nivelul stocului de cherestea care se află acum în porturi, împreună cu provocările în asigurarea șoferilor pentru a transporta mărfuri de la port la depozite și șantiere, vor continua să cauzeze probleme și în 2022”, a adăugat el.

„Cu toate acestea, suntem într-o poziție puternică pentru a satisface cererea în 2022, bazându-ne pe rețeaua diversificată de relații pe care importatorii din Marea Britanie au construit-o în mai multe țări în ultimele 18 luni”, declară cei din CLC.

Raportul mai arată că nivelurile ample de incertitudine din următoarele luni sunt un motiv de îngrijorare. Sectorul a invocat o lipsă de garanție față de inflație și față de prețurile produselor pentru materiale, inclusiv oțel, ciment, cărămizi și sticlă, care ar putea fi crește odată cu creșterea prețurilor la energie.

Există, de asemenea, îngrijorări larg răspândite că disponibilitatea produselor ar putea fi afectată de o creștere așteptată a cazurilor de coronavirus în timpul iernii. Incertitudinea cu privire la aranjamentele de frontieră din 2022, inclusiv a noului marcaj CA al Regatului Unit, ar putea, de asemenea, să afecteze sectorul. Marcajul UKCA (UK Conformity Assessed) este un nou marcaj de produs din Regatul Unit care este utilizat pentru bunurile care sunt introduse pe piață în Marea Britanie (Anglia, Țara Galilor și Scoția). Acoperă majoritatea mărfurilor care anterior necesitau marcajul CE. Marcajul UKCA a intrat în vigoare la 1 ianuarie 2021.

Asociația Produselor de Construcție anunța, la începutul acestei luni, că aproape 9 din 10 firme așteaptă să crească prețurile materialelor anul viitor. În general, inflația materialelor de construcții a fost de peste 23% în august 2021, comparativ cu 2020.

Sursa: constructionnews.co.uk

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi