DESCARCĂ APLICAȚIA:

ForestMania e despre și pentru iubitorii de pădure și lemn

ÎNTREBĂRI FRECVENTE

ÎNTREBĂRILE VOASTRE

11.4 C
București
8.1 C
Sibiu
7.5 C
Suceava
5.7 C
Covasna
8.5 C
Piatra Neamț
6.8 C
Braşov
6.3 C
Bistrița
7.3 C
Râmnicu Vâlcea
miercuri, octombrie 16, 2024

O veste bună: IRUM și Universitatea Tehnică din Cluj vor crea un funicular cu acționare hibridă

Recomandate

Producătorul de tractoare IRUM Reghin anunță un proiect extraordinar! În parteneriat cu Facultatea de Inginerie Electrică din Universitatea Tehnică din Cluj Napoca, va crea un „funicular forestier cu acționare hibridă și recuperare de energie”. Proiectul este finanțat parțial cu bani europeni, prin Ministerul Cercetării, Inovării și Digitalizării (MCDI) în calitate de Organism Intermediar pentru Programul Operaţional Competitivitate. Valoarea totală a proiectului este de peste 12 milioane de lei, din care valoarea totală eligibilă nerambursabilă este de aproape 6,5 milioane de lei.

„Proiectul care se derulează pe o perioadă de 28 de luni, urmărește diversificarea activității IRUM, prin realizarea unui nou tip de funicular cu acționare hibridă diesel – electrică, ce urmează trendul mondial de limitare a utilizării de motoare bazate pe combustibili fosili și înlocuire a acestora cu sisteme de acționare electrică”, anunță compania.

IRUM produce deja două modele de funicular

Funicularul este un utilaj potrivit pentru zone dificile și e recomandat mai ales pentru că e prietenos cu mediul: lemnul fiind transportat suspendat, nu există risul să fie afectat semințișul. IRUM Reghin a produs deja două modele de funicular – FPU500, cu transmisie hidrostatică și funicularul forestier pasager FPU-500P, destinat lucrărilor de colectare a lemnului pe distanțe de până la 500 de metri. 

Noul TAF, lansat recent

Reamintim că IRUM a lansat, la Ziua Forestierului ASFOR, pe 1 octombrie, un nou model de TAF.

Noului model, TAF 690 S5, destinat atât pieței din România, cât și din toată Europa și America, i s-au adus îmbunătățiri substanțiale atât din punct de vedere ergonomic, cât și al performanțelor.

TAF 690 S5 vine cu un design nou și propriu, cu o cabină regândită pentru un confort cât mai bun pentru operator și, bineînțeles, pentru siguranța acestuia, dar și cu multe îmbunătățiri în zona tehnică.

„Vorbim de un nou motor Perkins, cu stagiu de poluare V, mai puternic cu 40% decât cel anterior, o transmisie complet nouă, cele mai performante punți, care se regăsesc și pe cele mai consacrate modele de utilaje din lume, linie de cardane și cutie de distribuție noi.

Totodată, echipa IRUM a luat în calcul să ofere potențialilor clienți, prin noul model TAF 690 5S, și alte avantaje în operare: consumuri mai mici, la o putere mai mare și costuri de mentenanță mai reduse.

Totodată, nivelul de performanță al noului utilaj forestier este posibil datorită unei serii de parteneriate cu unii dintre cei mai mari jucători la nivel mondial din domeniul proiectării de subansamble și prin munca a peste 30 de ingineri IRUM care au reproiectat și testat toate componentele noi ale lui TAF 690 S5.

Încă de la începutul acestui proiect, un obiectiv foarte important a fost acela de a păstra un raport calitate-preț foarte avantajos pentru client, astfel încât o foarte mare realizare este aceea că, desi am îmbunătățit considerabil performanțele utilajului, consumul este asemănător cu cel al vechiului model”, explică Mircea Oltean, directorul general al IRUM.

Sursa: transilvaniabusiness.ro.

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Cele mai noi