DESCARCĂ APLICAȚIA:

ForestMania e despre și pentru iubitorii de pădure și lemn

DESCARCĂ APLICAȚIA:

9 C
București
14.2 C
Sibiu
5.3 C
Suceava
14.4 C
Covasna
12.4 C
Piatra Neamț
11.6 C
Braşov
16.5 C
Bistrița
15.1 C
Râmnicu Vâlcea
joi, februarie 29, 2024

Primarul Aradului (inginer silvic) a pus GPS pe mașini și într-o lună s-a redus consumul cu 2.000 de litri!

Recomandate

Primăria Arad a montat echipamente GPS pe toată flota de maşini a instituţiei şi după o lună a constatat că s-a redus consumul de carburant cu aproximativ 2.000 de litri.

Primarul municipiului Arad, Călin Bibarţ, a declarat că pe toate cele 83 de autovehicule aflate în dotarea instituţiei au fost montate aparate GPS, în luna octombrie, acestea fiind conectate la un sistem de monitorizare şi management a flotei auto.

Sistemul de management a fost creat încă din 2019, fiind folosit pentru activitatea agenţilor Poliţiei Locale, şi permite vizualizarea permanentă pe un perete cu monitoare a poziţiilor tuturor echipajelor. La vremea respectivă, administraţia locală anunţa că în cazul în care programul pilot implementat la Poliţia Locală se va dovedi eficient, va fi extins la nivelul tuturor direcţiilor din cadrul Primăriei Arad.

Echipamentele GPS monitorizează toate traseele parcurse şi consumul de carburant pentru fiecare dintre autoturismele administraţiei locale. Sistemul permite localizarea maşinilor în orice moment, urmărirea traseului, dacă sunt sau nu în mişcare, generează rapoarte, foi de parcurs şi asigură un management eficient al flotei.

„La o lună distanţă de la montarea sistemelor GPS pe maşinile instituţiei, se constată o reducere a consumului de carburant cu aproximativ 2.000 de litri, ceea ce înseamnă, la o valoare aproximativă de 6,7 lei/ litrul de combustibil, o economie la buget de 13.400 lei. E un pas înainte. Încercăm ca pe fiecare componentă, cel puţin cea care ţine de actul administrativ al primarului, să  facem economii”, a mai declarat primarul Aradului.

Merită precizat că primarul Călin Bibarț este de profesie inginer silvic și a condus pentru o scurtă perioadă, ca interimar, Regia Națională a Pădurilor Romsilva, după ce condusese Departamentul de Informatică, Strategii și Comunicare.

Călin Bibarţ a absolvit Facultatea de Silvicultură și a lucrat o scurtă perioadă la un ocol silvic din cadrul Direcţiei Silvice Cluj. S-a transferat la Arad, unde a fost pe rând, şef de district, şef de ocol la Lipova, în perioada 2005-2009 şi în perioada 2012-2015. Între anii 2009 şi 2012 a fost prefect de Arad.

Sursa: administratie.ro

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi