DESCARCĂ APLICAȚIA:

ForestMania e despre și pentru iubitorii de pădure și lemn

DESCARCĂ APLICAȚIA:

19.3 C
București
12.4 C
Sibiu
18.5 C
Suceava
14.8 C
Covasna
18.7 C
Piatra Neamț
12.4 C
Braşov
13.4 C
Bistrița
14.8 C
Râmnicu Vâlcea
duminică, aprilie 14, 2024

Biserică de lemn în stil maramureșean, sfințită în New Jersey

Recomandate

Episcopul Maramureșului și Sătmarului a slujit ieri, împreună cu Arhiepiscopul Ortodox Român al SUA și Episcopul Ortodox Român al Canadei, sfințirea bisericii de lemn în stil maramureșean cu hramul „Izvorul Tămăduirii” din Long Valley, New Jersey, USA.

Potrivit site-ului directmm.ro, iserica a fost înălțată de părintele Ionuț Voicu cu propriile mâini, ajutat de credincioși. Elementele specifice au fost confecționate de părintele Teodor Bârsan, fiul celebrului sculptor Toader Bârsan din localitatea Bârsana din Maramureșul Voievodal.
După slujba de sfințire, care a fost precedată de Sfințirea apei, pe un loc special amenajat lângă lăcașul de cult, a fost săvârșită slujba Sfintei Liturghii de către cei trei ierarhi, împreună cu un sobor de preoți și diaconi, în prezența unui mare număr de credincioși.

Înaltpreasfințitul Părinte Nicolae a dăruit pentru întreaga comunitate de credincioși ai parohiei din Long Valley o icoană cu hramul Izvorul Tămăduirii și o cruce de binecuvântare.

În numele PF Daniel, Patriarhul României, Înaltpreasfinția Sa a conferit părintelui paroh Ionuț Voicu Crucea Patriarhală pentru clerici, care reprezintă cea mai înaltă distincție conferită de Patriarhia Română.

Preasfințitul Părinte Iustin, Episcopul Maramureșului și Sătmarului a mulțumit IPS Nicolae pentru dragostea și prețuirea arătată oaspeților din delegația eparhială și a conferit părintelui Ionuț Voicu cea mai înaltă distincție a Episcopiei Ortodoxe Române a Maramureșului și Sătmarului și anume „Crucea Voievodală Maramureșeană”.

În încheiere, părintele paroh Ionuț Voicu a mulțumit celor trei ierarhi pentru slujire și binecuvântare, și, în semn de recunoștință și prețuire le-a dăruit câte o icoană cu hramul bisericii și câte un buchet de flori, informează Arhid. Adrian Dobreanu, Responsabil Comunicații Media-Online.

Sursa: directmm.ro

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi