DESCARCĂ APLICAȚIA:

ForestMania e despre și pentru iubitorii de pădure și lemn

DESCARCĂ APLICAȚIA:

23.2 C
București
24.1 C
Sibiu
17.5 C
Suceava
20.2 C
Covasna
18.7 C
Piatra Neamț
20.2 C
Braşov
19.2 C
Bistrița
21.6 C
Râmnicu Vâlcea
sâmbătă, iunie 22, 2024

Declarație-șoc a șefului Gărzii Forestiere Bistrița: „Nu avem oameni care să se uite în SUMAL!”

Recomandate

Inspectorul-șef al Gărzii Forestiere Bistrița a făcut o declarație uluitoare în cadrul Colegiului prefectural: el a spus că nu are destui angajați care să urmărească trasabilitatea masei lemnoase prin intermediului sistemului SUMAL 2.0.

„Nu avem timp să urmărim imaginile. Noi suntem doar 6, din organigrama totală de 7 angajați. Ei bine, pentru SUMAL ar trebui ca 3 persoane să stea non-stop să îl urmărească. Urmărim imaginile din SUMAL când nu suntem prinși cu altceva” a declarat Gabriel Pop, șeful Gărzii Forestiere.

Declarația a venit în cadrul ședinței de Colegiu Prefectural, în care Garda Forestieră anunța că în 2021 s-au tăiat ilegal 3.372 mc de masă lemnoasă, aducând un prejudiciu de 1,5 milioane de lei.

Din cei peste 3.000 mc tăiați ilegali, „un volum de 854 mc cu o valoare a prejudiciului de 419.815,85 lei a fost identificat în fond forestier proprietate privată a persoanelor fizice cu ocazia controalelor de fond efectuate în vederea preluării în pază prin încheierea de contracte de prestări servicii silvice/administrare a acestor suprafețe cu un ocol silvic autorizat.”

În discuție a intervenit și fostul prefect, Stelian Dolha.

„Domnul director Pop a dat deja răspunsul (n.r. legat de verificarea „la sânge” a transporturilor ilegale de material lemnos). Răspunsul la toate tăierile ilegale e acesta: SUMAL 2 implementat în totalitate. Și acuma aflăm că SUMAL 2 nu se poate aplica pentru că nu avem cu cine. Eu cred că doar asta e soluția: să lucrăm cu el. Îl avem, s-a discutat atâta despre el, s-a lucrat atâta pe el. Și totuși a rămas într-o coadă de pește pentru că NU avem cu cine. E o mare problemă” a declarat Dolha.

Sursa: bistriteanul.ro

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi