DESCARCĂ APLICAȚIA:

ForestMania e despre și pentru iubitorii de pădure și lemn

DESCARCĂ APLICAȚIA:

25.7 C
București
20.2 C
Sibiu
18.9 C
Suceava
19.7 C
Covasna
19.2 C
Piatra Neamț
23.8 C
Braşov
20.5 C
Bistrița
25.7 C
Râmnicu Vâlcea
duminică, septembrie 24, 2023

Camioane autonome pentru exploatările forestiere din Canada

Recomandate

Nawiinginokiima Forest Management Corporation (NFMC) și Provectus Robotics Solutions Inc. au încheiat un acord pentru a livra  camioane forestiere autonome către industria forestieră din Canada.

În nordul regiunii Ontario există un deficit de șoferi de camioane pentru a transporta cherestea, drumurile forestiere fiind dificile atât din cauza condițiilor rutiere cât și a celor meteorologice.

Soluția celor două companii presupune un convoi – un camion cu șofer de camion în frunte urmat de două camioane autonome.

Vor fi utilizate tehnologii de detectare și evitare a obstacolelor precum și o legătură continuă și fiabilă între vehiculul principal și cele două autonome. Testarea va avea loc în vara acestui an.

Provectus Robotics Solutions a reușit să configureze un convoi similar în aplicații de apărare pentru multe țări de pe glob.

„Am adus cea mai avansată tehnologie dezvoltată pentru aplicații off-road în condiții climatice extreme, de la căldura din deșert la gheață și zăpadă. Aceasta ne-a permis să venim cu o soluție robustă și viabilă pentru industria exploatării forestiere”, a explicat Jason Scheib, director la departamentul Dezvoltarea afacerilor pentru Provectus Robotics Solutions.

Noi credem că va fi un pas înainte pentru a remedia lipsa șoferilor din nordul regiunii Ontario și în întreaga lume, făcând în același timp mai sigur și mai eficient transportul de cherestea către fabrici”, a mai spus el.

NFMC gestionează aproximativ 1,5 milioane de hectare de pădure și a fost însărcinată să asigure un flux constant de lemn către principalele exploatări din zonă pentru a sprijini economia și oferi oamenilor locuri de muncă.

Sursa: https://nfmcforestry.ca/media/

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi