DESCARCĂ APLICAȚIA:

ForestMania e despre și pentru iubitorii de pădure și lemn

DESCARCĂ APLICAȚIA:

18.3 C
București
15.2 C
Sibiu
14.8 C
Suceava
9.1 C
Covasna
11.6 C
Piatra Neamț
9.7 C
Braşov
11.5 C
Bistrița
13.8 C
Râmnicu Vâlcea
sâmbătă, aprilie 13, 2024

Canada: Program de pensionare anticipată pentru forestieri

Recomandate

Începând din 2019, guvernul din British Columbia, Canada, desfășoară un program numit Programul Bridging to Retirement (Trecerea la pensie) pentru a ajuta lucrătorii forestieri să se pensioneze mai devreme. Măsura a fost gândită pentru a crea locuri de muncă pentru tineri și pentru a ajuta fabricile de prelucrare a lemnului să supraviețuiască în condițiile de piață volatile.

Acest program a presupus o finanțare guvernamentală inițială de 4 milioane de dolari pentru a ajuta lucrătorii forestieri să acceseze serviciile guvernamentale de instruire și plasare a forței de muncă. Tot prin acest program, peste 1.000 de muncitori s-au putut pensiona anticipat. Au fost create peste 500 de locuri de muncă pentru lucrătorii mai tineri. 

Beneficiile participanților la program au fost de 46 de milioane de dolari.

„Știu de la prima mână, din anii mei de muncă într-o fabrică, cât de dificile pot fi încetinirile economice pentru oamenii și comunitățile care se bazează pe locuri de muncă în industria forestieră”, a declarat Harry Bains, ministrul muncii din BC, într-un comunicat de presă. 

„Acest program a fost foarte pozitiv în mai multe moduri”, a mai spus Bains. „Muncitorii mai în vârstă au posibilitatea de a se retrage mai devreme decât ar fi crezut că se poate. Le oferă opțiunea de a rămâne în propriile comunități dacă doresc. Astfel, ei susțin economiile locale. A deschis oportunități lucrătorilor mai tineri care s-au luptat să găsească un loc de muncă bun. De asemenea, a ajutat  companiile forestiere să se adapteze la provocările actuale. Fără acest tip de sprijin, multe locuri de muncă ar fi fost forțate să se închidă. Toată lumea ar fi avut de pierdut.”

Finanțarea pentru a ajuta lucrătorii forestieri să acceseze serviciile guvernamentale de instruire și plasare în locuri de muncă va continua până la sfârșitul lunii martie 2022.

Sursa: woodbusiness.ca

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi