DESCARCĂ APLICAȚIA:

ForestMania e despre și pentru iubitorii de pădure și lemn

ÎNTREBĂRI FRECVENTE

ÎNTREBĂRILE VOASTRE

26.1 C
București
20.2 C
Sibiu
21.1 C
Suceava
21.6 C
Covasna
21.4 C
Piatra Neamț
17.4 C
Braşov
21.6 C
Bistrița
24.8 C
Râmnicu Vâlcea
vineri, iulie 19, 2024

Tablourile cu mușchi, tot mai căutate. Se fac și în pepiniere!

Recomandate

De primăvara până toamna e mereu de lucru într-o pepinieră. Iarna însă, activitatea intră într-un ritm mai lent, motiv pentru care unele echipe își fac de lucru. Este o ocazie de a-și crește veniturile, punând la dispoziția clienților produse care le sunt la îndemână. Printre aceste produse se numără și tablourile cu mușchi, din ce în ce mai prezente în hoteluri, restaurante, firme sau chiar locuințe.

Andi Butnaru, de la Pepiniera Salcea, cea mai mare din cadrul Direcției Silvice Suceava, ne-a explicat despre ce e vorba.

„Noi lucrăm cu mușchi plat, pentru că acesta se găsește la noi. Ceea ce vedeți în comerț, acei licheni sau mușchi bombat, sunt de import, aduși din țările nordice.

Acest mușchi trece printr-un proces chimic. Este tratat, dar acele substanțe sunt tot pe bază de plante. Are loc o stabilizare a plantei, ca să rămână la forma originală. Sunt produse care se caută, dar e o piață de nișă, să spun așa. După ce are loc stabilizarea, se vopsesc. Ați văzut că sunt mai multe culori”, a spus Butnaru pentru forestmania.ro.

Pepiniera Salcea se întinde pe 55 de hectare și au arbuști ornamentali, plante și puieți pentru împăduriri.

Prețuri mari, mentenanță 0

Dacă dăm o căutare pe internet, vedem că ofertele de accesorii pe bază de licheni și mușchi sunt numeroase. Dar și scumpe! Iată două exemple, la care trebuie să țineți cont și de dimensiuni. Un tablou de 1,60 m pe 60 cm costă, de exemplu, 1.600 de lei.

Lichenii sunt plante 100% naturale care, pentru a deveni tablou, trec printr-un proces de stabilizare. Acesta presupune extragerea sevei si înlocuirea ei cu un produs pe baza de apă, glicerină, săruri și colorant alimentar. În mediul lor natural se regăsesc în nuanțe deschise de gri sau maro. După stabilizare, cu ajutorul coloranților alimentari, pot fi regăsiti în mai mult de 20 culori.

Culeși manual din mediul lor natural, mușchii bombați trec printr-un proces de uscare, stabilizare și pigmentare. Textura lor este compactă, cu mici invariatiuni uneori, culoarea intensa. Se potrivesc foarte bine in combinație cu lichenii si alte plante naturale stabilizate.

Am găsit și alte detalii, pe un site care produce astfel de tablouri.

Lichenii stabilizați și mușchii nu au nevoie de îngrijire suplimentară. Nu necesită udare, tundere sau lumină naturală.
Lichenii sunt 100% naturali. Necesita 0% mentenanță!

Lichenii absorb umezeala și praful, astfel se poate spune despre ei că au un rol purificator. În cazul în care umiditatea din cameră este foarte ridicată, lichenii își măresc volumul și își intensifică culoarea, dar nu mai cresc, nu se mai dezvoltă.

Aranjamente interesante

Revenind la echipa de la Pepiniera Salcea, în sediul lor găsești o mulțime de aranjamente florale interesante. Amestec de lemn, pietre, flori sau suporturi ingenioase cu „buzunare” cu flori le înfrumusețează pereții și mesele din birouri. De altfel oferta Hand made este prezentă pe site, cu mențiunea că sunt produse care se fac la comandă. Le recomandă aspectul rustic și faptul că sunt create din produse naturale din pădurile noastre.

O afacere care a mers bine

Ofertele de la Salcea sunt numeroase. E firesc, data fiind întinderea pe care o au. Chiar le-a mers bine în pandemie. De ce?

„Oamenii au fost nevoiți să stea în case și și-au dat seama că ar trebui să facă ceva să le înfrumusețeze. Mai ales cei care stau la curte. Am avut foarte multe comenzi, spre deosebire de alte domenii de activitate blocate de pandemie. Va trebui însă să ne gândim la următorul pas, și anume să avem o echipă de peisagiști pentru că oamenii vor și consiliere pentru amenajarea curților. Adică vor, dar nu știu cum. Și cer ajutor. Este bine să poți asigura servicii complete”, ne-a mai spus Andi Butnaru.

Dacă doriți să fiți aproape de știrile despre pădure și lemn, vă puteți instala aplicația ForestMania. Click AICI.

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi