Casele din lemn masiv: mai frumoase, mai ieftine, gata în 3 luni!

0
1555

Casele din lemn masiv devin din ce în ce mai atractive pentru tot mai mulți români. Lemnul a fost folosit încă din cele mai vechi timpuri pentru construcția de adăposturi și a rămas unul dintre cele mai versatile materiale de construcții, arată capital.ro.

Utilizat fie pentru o căsuță în copac, o cabană de munte, o casă tradițională sau una modernă în oraș, lemnul oferă constructorilor și arhitecților posibilitatea de a-și pune în valoare priceperea și creativitatea pentru a realiza construcții unice potrivite necesităților individuale fiecărui utilizator. Lemnul este rezistent, ușor de folosit și bun izolator. În plus, casele de lemn se construiesc mai repede și sunt mai ieftine.

Case din lemn masiv – costuri mai mici și timp scurt de construcție

Piața de construcții este în continuă dezvoltare. Și cu toate că în mentalitatea românilor „casa de piatră” (din zidărie tradițională, cărămidă, BCA, prefabricate din beton) este mai rezistentă, mai durabilă, ultimii ani au arătat o mai mare deschidere a românilor și către case din lemn.

Care sunt principalele motive pentru care tot mai multe persoane aleg să comande o casă din lemn masiv?

În primul rând, timpul redus de construcție. O casă din lemn se construiește mult mai repede decât una din cărămidă sau BCA. Spre exemplu, durata de execuție a unei case din bușteni rotunzi, de 100 mp, comandată la Case Lemn Bernard este de aproximativ 60 de zile, iar montarea propriu-zisă la locație durează doar câteva zile, odată ce fundația este pregătită. Practic, în trei luni ai o casă nouă!

În al doilea rând, la fel de important, costurile necesare pentru o casă din lemn, mai mici decât casele similare construite din alte materiale. Potrivit specialiștilor, o casă din lemn, fără mobilă sau alte amenajări interioare, poate fi chiar și cu 30-35% mai ieftină comparativ cu o casă din cărămidă și beton, în funcție de specificații. Inclusiv faptul că o casă din lemn nu are nevoie de la fel de multe finisaje precum construcțiile din cărămidă sau beton poate reprezenta un avantaj din punct de vedere financiar.

În același timp, au performanțe energetice excelente, lemnul fiind un foarte bun izolator termic. Și să nu uităm că lemnul este o resursă regenerabilă, cu amprentă ecologică mică în etapa de producție, biodegradabil și reciclabil la finalul ciclului de viață. Amprenta de carbon a lemnului este nesemnificativă în comparație cu cea a altor materiale de construcție.

Case unice, din bușteni rotunzi sau grinzi profilate

„Noi credem că fiecare casă din lemn spune propria poveste. Casele din lemn masiv sunt cu totul speciale, iar tehnica de construcție a acestora se îmbină cu meșteșugul tradițional. Cei ce optează pentru o asemenea casă iubesc lemnul și stiu că este un material de construcție foarte diferit de construcțiile din zidărie tradițională”, au subliniat reprezentantul Case Lemn Bernard, inginerul George Dihoru.

Fabrica Case Lemn Bernard din Vălenii de Munte, Prahova, produce case din lemn masiv, din bușteni rotunzi sau din grinzi profilate, după proiectul clientului sau adaptând la necesitățile acestuia orice proiect al companiei. În plus, oferă consultanță pe tot parcursul procesului de proiectare a casei, colaborând cu arhitectul clientului, pentru a ajunge la varianta finală dorită.

Casele din bușteni se produc prin prelucrare manuală/artizanală din trunchiuri de rășinoase, având un aspect rustic și spectaculos. Fiecare element de perete este un buștean prelucrat manual (cojit și fasonat), astfel încât rezultatul final este un produs unicat. Ideale pentru cabane, pensiuni sau case de vacanță, aceste construcții sunt potrivite mai ales în mediul montan și colinar, într-o îmbinare fericită de formă, material și spirit cu ambientul natural.

Mai multe detalii, AICI.

Sursa: capital.ro, caselemnbernard.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.