DESCARCĂ APLICAȚIA:

ForestMania e despre și pentru iubitorii de pădure și lemn

ÎNTREBĂRI FRECVENTE

ÎNTREBĂRILE VOASTRE

27.1 C
București
19.1 C
Sibiu
21.9 C
Suceava
18.6 C
Covasna
18.8 C
Piatra Neamț
18.5 C
Braşov
18 C
Bistrița
22 C
Râmnicu Vâlcea
sâmbătă, iulie 20, 2024

Cel mai mare centru logistic din lemn din lume se construiește în Țările de Jos

Recomandate

Studioul danez de arhitectură Henning Larsen a dezvăluit cel mai nou proiect: un centru logistic din lemn care se construiește pe insula Flevopolder, Țările de Jos. Va fi cel mai mare de acest gen din lume.

Clădirea de 155.000 de metri pătrați va conține birouri, spații de depozitare și transfer de paleți, un restaurant și o grădină pe acoperiș. Se așteaptă să fie finalizat până în 2026.

Centrul va fi construit în mare parte din glulam și CLT, împreună cu alte materiale biogene.

La interior, structura din lemn va avea coloane supradimensionate și grinzi expuse, completate de podele și mobilier de culoare deschisă.

Clădirea va fi înconjurată de un habitat de zone umede și de pădure, cu o „pajiște” amplasată pe acoperiș pentru a crește biodiversitatea zonei.

Un traseu de promenadă cu accent pitoresc prin zona umedă va oferi instrumente educaționale pentru angajați, consolidând integrarea naturii la locul de muncă. Totuși, accesul la anumite zone va fi restricționat, pentru a reduce impactul uman și a promova creșterea faunei sălbatice.

Potrivit studioului, biodiversitatea proiectului va lucra pentru a absorbi CO2, a filtra poluanții din aer și a atenua absorbția de căldură pentru a crea „un mediu mai confortabil și mai durabil”.

Apa de ploaie de pe acoperiș va fi colectată și stocată pentru reutilizare.

Henning Larsen este un studio internațional de arhitectură, peisaj și urbanism. Alte proiecte care urmează să fie finalizate de studio includ un terminal de feriboturi în Insulele Feroe care se bazează pe bărci tradiționale vikinge și o biserică din lemn cu acoperișuri trapezoidale.

Imagini: Henning Larsen

Sursa: Dezeen

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi