DESCARCĂ APLICAȚIA:

ForestMania e despre și pentru iubitorii de pădure și lemn

DESCARCĂ APLICAȚIA:

24.5 C
București
20.2 C
Sibiu
19 C
Suceava
15.7 C
Covasna
15.5 C
Piatra Neamț
13 C
Braşov
16.9 C
Bistrița
19.1 C
Râmnicu Vâlcea
luni, septembrie 25, 2023

Charlotte, SUA: Egger a cumpărat un centru de reciclare a lemnului

Recomandate

Timberpak LLC, o subsidiară a Egger Wood Products, cu sediul în Davidson County, Carolina de Nord, a achiziționat o instalație de reciclare a lemnului pentru a furniza mai multe materii prime pentru a-și susține fabrica din Lexington.
Achiziționarea de către companie a Novem Industries Inc., cu sediul în Charlotte, Carolina de Nord, va susține misiunea Egger de a crea „mai mult din lemn” (More from Wood – sloganul lor) și de a promova sustenabilitatea, relatează The Dispatch.
„Această achiziție nu numai că va juca un rol important în consolidarea inițiativelor noastre de sustenabilitate aici în America de Nord, dar ne va poziționa mai bine pe piețele cheie, pe măsură ce continuăm să ne extindem și să creștem”, spune Markus Frevert, director de producție la EGGER. „Timberpak va procesa materiale reciclate post-consum pentru a fi utilizate în producția de plăci aglomerate și produse laminate la fabrica noastră din Lexington. Utilizăm resurse care altfel ar fi ajuns la gropile de gunoi”.

În 2021, Egger a anunțat că va investi 30 de milioane de dolari într-o nouă unitate de reciclare, cu o finalizare estimată la începutul anului 2023.

Egger folosește în prezent materiale reciclate, cum ar fi rumeguș și așchii de lemn de la fabrici de cherestea sau alți producători de lemn, pentru a face plăci aglomerate și produse prelucrate termic. Viitoarea unitate de reciclare va include echipamente mari care vor permite reciclarea deșeurilor de mai multe tipuri, inclusiv cele din construcții, lăzi, paleți și resturi de la toaletarea arborilor.

S-a anunțat deja că Timberpak va accepta deșeuri de lemn de la construcții și demolări, pe lângă deșeurile de ambalaje, de la centrele de distribuție pentru producția industrială. Lemnul va fi selectat și curățat de metale, pietre, plastic și alte materiale străine înainte de a fi zdrobit în așchii de dimensiuni adecvate pentru producția de plăci.

Timberpak din Charlotte va continua să deservească baza de clienți existentă și să își păstreze angajații actuali. Fabrica va fi o completare la operațiunile existente de colectare a deșeurilor lemnoase ale Egger din Regatul Unit, România, Franța, Germania și Polonia.

Fabrica Egger din Lexington a fost deschisă în septembrie 2020 și are aproximativ 460 de angajați. Este prima unitate de producție din America de Nord pentru compania austriacă. Egger are la nivel global  11.000 de angajați. În România au 800.

Mai multe despre Egger, AICI.

Sursa: cdrecycler.com, bizjournals.com

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi