DESCARCĂ APLICAȚIA:

ForestMania e despre și pentru iubitorii de pădure și lemn

ÎNTREBĂRI FRECVENTE

ÎNTREBĂRILE VOASTRE

27.3 C
București
19.1 C
Sibiu
20.9 C
Suceava
18.3 C
Covasna
21.5 C
Piatra Neamț
16.8 C
Braşov
19.7 C
Bistrița
21.6 C
Râmnicu Vâlcea
marți, iulie 23, 2024

China respinge EUDR: geolocalizarea este de neconceput

Recomandate

La doar câteva zile după ce Statele Unite ale Americii au cerut Comisiei Europene să amâne lansarea EUDR, China anunță că refuză să împărtășească date de geolocalizare cu UE din cauza „preocupărilor de securitate”, arată woodcentral.com.

În cazul în care China renunță la EUDR, care este programat să intre în vigoare în decembrie, impactul asupra lanțurilor globale de aprovizionare pentru lemn, hârtie și produse pe bază de celuloză ar putea fi enorm.

„UE și-a exprimat clar poziția în discuțiile cu guvernul chinez și furnizorii”, au spus cei implicați în procesul de negociere, adăugând că „importurile fără coordonate nu sunt posibile și că nu ar exista excepții pentru țări (cum ar fi) China”.

Potrivit Eurostat, biroul de statistică al Uniunii Europene, China e responsabilă pentru peste 47% din mobilierul din lemn importat în zonă anul trecut, depășind Turcia (10,2%), Ucraina (10,1%) și Vietnam (5,1%).

„Este important de remarcat că legăturile dintre China și Vietnam sunt foarte strânse”, potrivit unui oficial conectat la proces, fapt demonstrat de creșterea masivă a placajului vietnamez care sosește în porturile americane după ce Statele Unite au introdus tarife comerciale pentru placajul chinezesc.

Pe lângă mobilier, China este efectiv producătorul de cutii din carton al Uniunii Europene, responsabilă pentru 41% din toate cutiile și sacii de hârtie importate în UE anul trecut, înaintea Turciei (20,3%), Serbiei (7,7%) și Elveției (7,4%). )

Nemulțumirea Chinei vine după ce douăzeci (din 27) de miniștri europeni ai agriculturii au cerut amânarea noilor reguli pe fondul preocupărilor legate de lanțurile globale de aprovizionare, ca un „ecou” al avertismentelor oficialilor guvernamentali din Australia, Noua Zeelandă, Brazilia, Indonezia și Malaezia.

Care este problema Chinei cu EUDR?

EUDR impune o cerință de trasabilitate a geolocalizării pentru fiecare transport de produse din lemn către UE.

Conform legislației chineze, informațiile geografice sunt limitate la entitățile cu autorizație specială din partea departamentului administrativ pentru topografie și cartografiere din cadrul Consiliului de Stat – și având în vedere climatul geopolitic actual, pare greu de crezut că aceste date vor fi furnizate de China autorităților europene.

Cum va funcționa EUDR?

Regulamentul va atribui regiunilor din interiorul și din afara UE un nivel de risc scăzut, standard sau ridicat asociat cu defrișarea și degradarea pădurilor.

Această clasificare a riscurilor va ghida obligațiile diferiților operatori și autorităților din statele membre de a efectua inspecții și controale. În consecință, aceasta va eficientiza monitorizarea pentru regiunile cu risc ridicat și va simplifica procesele de due diligence pentru regiunile cu risc scăzut.

Autoritățile responsabile de aceste zone trebuie să inspecteze 9% dintre operatorii și comercianții care se ocupă cu produse din regiunile cu risc ridicat, 3% din zonele cu risc standard și 1% din regiunile cu risc scăzut. Această inspecție are ca scop confirmarea dacă se îndeplinesc efectiv obligațiile prevăzute de regulament.

În plus, aceste autorități competente vor inspecta 9% din bunurile și produsele relevante care fie sunt introduse pe piață, fie sunt puse la dispoziție, fie sunt exportate de regiunile cu risc ridicat.

UE intenționează să își intensifice cooperarea cu țările partenere, concentrându-se în primul rând pe zonele cu risc ridicat.

Teritoriul Chinei este de 942.5 milioane de hectare din care 208,3 milioane hectare (22,1%) sunt păduri. 93 de milioane de hectare sunt destinate producției.

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi