DESCARCĂ APLICAȚIA:

ForestMania e despre și pentru iubitorii de pădure și lemn

DESCARCĂ APLICAȚIA:

28.3 C
București
21.3 C
Sibiu
21.2 C
Suceava
22.7 C
Covasna
20.1 C
Piatra Neamț
20.7 C
Braşov
20.4 C
Bistrița
23.1 C
Râmnicu Vâlcea
vineri, iunie 21, 2024

Workshop de restaurare lemn policrom la Muzeul Județean Mureș

Recomandate

Laboratorul de Conservare și Restaurare din cadrul Muzeului Județean Mureș derulează, începând de astăzi și până pe 17 decembrie, acțiunea culturală intitulată „Workshop de restaurare lemn policrom”, cu participarea unor specialiști de la muzeele din țară, precum Muzeul Bucovinei din Suceava, dar şi de la firme de restaurare cum ar fi SC Restoris SRL sau instituţii de învăţământ universitar de profil: Universitatea Națională „George Enescu”, Facultatea de Arte Vizuale și Design din Iaşi. 

„Lucrările workshopului se vor axa pe cercetarea, investigarea și restaurarea unui set de obiecte de patrimoniu, în vederea obținerii unei mai bune documentări asupra compoziției și naturii artefactelor, ca și preambul științific absolut necesar unui nivel profesionist, dar și pe lucrări practice concrete, constând în intervenții specifice de restaurare. O parte din piesele avute în vedere au intrat în lucrările unor workshopuri anterioare, acestea necesitând o aprofundare a operațiunilor pentru a fi finalizate”, a precizat Liliana Lircă, purtător de cuvânt al Muzeului Județean Mureș.

Acțiunea este organizată de Muzeul Județean Mureș, Laboratorul autorizat de conservare restaurare reprezentat prin dr. Raluca Dumitrescu, șef secție Laborator conservare restaurare și dr. Nemes Erika, expert restaurator pictură ulei pe pânză, iar pe lista participanților se află următorii invitați: Cornelia Bordașiu (Universitatea Națională „George Enescu” din Iași – profesor universitor doctor, expert restaurator pictură tempera), Bogdan Ungurean (Universitatea Națională „George Enescu” din Iași – conferențiar universitar doctor, expert restaurator pictură ulei pe pânză, expert restaurator pictură tempera), Anda Bordașiu (Universitatea Națională „George Enescu” din Iași – restaurator pictură tempera), Loredana Axinte (Muzeul Bucovinei din Suceava – doctor, expert restaurator pictură tempera), Ecaterina Constantinescu (SC Restoris SRL, restaurator pictură pe panou, lemn policrom, mobilier stil), Andrei Buda (absolvent, master restaurare pictură tempera pe lemn), Raluca Dumitrescu (Muzeul Județean Mureș, doctor, expert restaurator lemn policrom, pictură pe panou și icoană pe sticlă) și Nemes Erika (Muzeul Județean Mureș, doctor, expert restaurator pictură ulei pe pânză).

Rezultatele și fotografiile acestui atelier vor fi comunicate pe site-ul oficial al Muzeului Județean Mureș, www.muzeulmures.ro.

Sursa: zi-de-zi.ro

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi