DESCARCĂ APLICAȚIA:

ForestMania e despre și pentru iubitorii de pădure și lemn

DESCARCĂ APLICAȚIA:

25 C
București
26.2 C
Sibiu
20.1 C
Suceava
22.7 C
Covasna
19.1 C
Piatra Neamț
18.8 C
Braşov
22.1 C
Bistrița
23.1 C
Râmnicu Vâlcea
sâmbătă, iunie 22, 2024

Șeful Gărzii Forestiere Caraș-Severin aplică la literă Codul Silvic: În pădure se intră doar în zonele amenajate!

Recomandate

Comisarul-şef al Gărzii Forestiere Caraş-Severin, George Săveanu, a decis să pună în practică prevederile legale în ceea ce privește accesul în păduri. Astfel, încă din septembrie 2020, un amendament la Codul Silvic precizează clar că „accesul public pedestru și cu bicicleta este permis pe răspunderea celui care intră în pădure numai în zonele amenajate, pe trasee și poteci marcate corespunzător, pe drumurile forestiere și în pădurile cu funcții de protecție predominant sociale”.

În ceea ce privește accesul public în fondul forestier național cu autovehicule, ATV-uri, motociclete sau mopede, acesta este interzis. Excepție fac activitățile sportive, de recreere și de turism organizate care se pot practica pe drumurile forestiere sau pe trasee special amenajate și omologate, dar numai cu acordul șefului de ocol silvic în cazul administrării pădurii sau acordul proprietarului, cu avizul șefului de ocol silvic, în cazul asigurării serviciilor silvice.

„Legiuitorul a stabilit practic, din septembrie anul trecut, cum se intră în pădure. ONG-urile și asociațiile sportive pot veni la Ocolul Silvic solicitând traseele dumnealor, iar apoi se stabilește traseul, să nu fie prin arii naturale protejate, să nu fie prin fonduri de vânătoare, să deranjăm vânatul, să nu fie prin plantații nou-înființate. Exploatările forestiere sunt o mare problemă, care, din punct de vedere statistic, sunt cele mai periculoase activități pentru necunoscătorii zonelor montane. Se intră pe răspunderea celui care intră în pădure, deși sunt atenționări afișate pe indicatoare. Oamenii trebuie să fie atenți la aceste marcaje, ca să nu aibă probleme„, a mai subliniat comisarul şef al Gărzii Forestiere Caraş-Severin, George Săveanu.

Amenzile contraveţionale pentru nerespectarea regulilor prevăzute în Legea 171/ 2010 actualizată sunt cuprinse între 2.000 şi 5.000 de lei.

Sursa: radioresita.ro

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi