DESCARCĂ APLICAȚIA:

ForestMania e despre și pentru iubitorii de pădure și lemn

ÎNTREBĂRI FRECVENTE

ÎNTREBĂRILE VOASTRE

27.3 C
București
19.1 C
Sibiu
20.9 C
Suceava
18.3 C
Covasna
21.5 C
Piatra Neamț
16.8 C
Braşov
19.7 C
Bistrița
21.6 C
Râmnicu Vâlcea
marți, iulie 23, 2024

CJ Hunedoara va crea un consorţiu regional pentru dezvoltarea învăţământului dual tehnic

Recomandate

Consiliul Judeţean Hunedoara susţine înfiinţarea unui consorţiu regional integrat pentru învăţământul dual, în cadrul căruia să fie dezvoltat un campus profesional integrat alături de alţi 22 de parteneri, proiectul urmând să fie finanţat prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR), a informat administraţia judeţeană.

Acordul de parteneriat între CJ Hunedoara şi ceilalţi 22 de parteneri din cadrul „Consorţiului Regional Integrat pentru Învăţământul Dual TehnoHub Vest” a fost aprobat într-o şedinţă de îndată a instituţiei. Cu acest prilej, a fost aprobată şi o cofinanţare a proiectului în valoare de 2,1 milioane de lei, pentru realizarea consorţiului.

„Avem nevoie de forţă de muncă tânără, specializată în meseriile viitorului, pentru că industria locală, aflată într-o continuă dinamică, trebuie să devină şi să se menţină competitivă pe piaţa economică europeană. Tehnologia avansează pe zi ce trece, iar noi trebuie să ţinem pasul cu toate aceste transformări. Educaţia tehnică trebuie valorificată la potenţialul său maxim. Judeţul Hunedoara merită să aibă pe teritoriul său un astfel de hub educaţional cu profil tehnic”, a afirmat preşedintele CJ Hunedoara, Laurenţiu Nistor.

Lider de proiect în acest parteneriat este oraşul Simeria, pe teritoriul căruia va fi construit un campus profesional integrat. Primăria oraşului Simeria va asigura coordonarea proiectului, pregătirea şi depunerea cererii de finanţare, în colaborare cu ceilalţi membri ai consorţiului şi cu sprijinul Inspectoratului Şcolar Judeţean Hunedoara.

Din consorţiu mai fac Universitatea din Petroşani şi Universitatea „Aurel Vlaicu” din Arad, majoritatea colegiilor şi liceelor tehnologice din judeţul Hunedoara, operatorii regionali de apă ai judeţului, Inspectoratul Şcolar, AJOFM Hunedoara şi o serie de companii private din zonă. 

Sursa: administratie.ro

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi