Egger România, furnizor de materiale pe bază de lemn, estimează o creștere cu 10% a cifrei de afaceri în acest an, anunță zf.ro.
„În 2022, cifra de afaceri a Egger România a fost de 2,22 miliarde de lei. Evoluţia cifrei de afaceri indică o creştere moderată comparativ cu anul precedent şi se datorează în primul rând creşterii accentuate a costurilor cu materiile prime, energie şi servicii logistice, ceea ce a dus şi la majorarea preţurilor de vânzare. Pentru acest an am bugetat o creştere a cifrei de afacere cu 10% faţă de 2022’’, a declarat Alina Chifan, director de vânzări Egger România.
Compania Egger deține din anul 2008 o fabrică din Rădăuți, unde se produc plăci de PAL brut și melaminat pentru mobilă dar și plăci OSB pentru industria construcțiilor. Cei de la Egger au investit aproximativ 500 de milioane de euro în această fabrică.
De asemenea, anul 2022 a fost finalizată o investiție de 13,5 milioane de euro pentru îmbunătățirea capacității de colectare și prelucrare a deșeurilor reciclabile din lemn, dar și pentru deschiderea unei noi linii de producție a hârtiei impregnate.
Cei de la Egger România anunță o ușoară scădere a pieței regionale, dar și o stagnare a pieței în ceea ce privește domeniul industriei lemnului pentru anul 2023. Directorul de vânzări Egger România mai menționează următoarele aspecte importante privind activitatea firmei din lunile următoare: „Perspectivele economice generale rămân incerte pentru lunile următoare şi vor continua să fie puternic influenţate de provocările de pe pieţele energiei, a materiilor prime, a evoluţiei politicilor monetare şi a cursul evenimentelor geo-politice la nivel mondial. Considerăm că România şi zona Balcanilor pot avea o dinamică mai bună decât restul Europei, datorită unei mai bune finanţări a marilor proiecte de infrastructură şi de dezvoltare regională”.
Contactată de forestmania.ro, Alina Chifan a explicat:
„Contextul la care m-am referit este unul ce are la bază proiectele în infrastructură care știm că sunt planificate pentru România până în 2030. România are ca obiectiv construirea a 434 km de autostradă până în 2026, care vor uni regiuni diferite ale țării și care asigură îmbunătățirea legăturii logistice la nivelul Europei. Tot aici menționez lucrările în infrastructură a căii ferate, iar aici avem fonduri din PNRR. Dezvoltarea căii ferate în România e critică, pentru că are ca obiective creșterea siguranței transportului unei cantități mai mari de mărfuri și creșterea vitezei. Trenurile de marfă în România circulă cu o viteză medie de aproximativ 15-17 km/oră. Dacă proiectele ce țin de dezvoltarea căii ferate se concretizează, atunci următorul pas ar fi dezvoltarea portului Constanța. Sperăm că aceste proiecte pentru dezvoltarea infrastructurii țării să se concretizeze, pentru că în felul asta devenim mai relevanți în zona de business. Nu doar logistic, ci și ca turism și acest lucru înseamnă dezvoltare. Deci ce vreau să subliniez este că la nivel macro avem oportunități de dezvoltare pentru că avem finanțări. Ne rămane doar să le finalizăm”, ne-a declarant Alina Chifan.
La momentul actual, compania austriacă Egger deține în România un birou de vănzâri în București, fabrica din Rădăuți și 3 puncte de colectarea a deșeurilor lemnoase – Egger Timberpak – în Cernica, Chitila și în Cluj.
Povestea Egger, AICI.