DESCARCĂ APLICAȚIA:

ForestMania e despre și pentru iubitorii de pădure și lemn

DESCARCĂ APLICAȚIA:

27.1 C
București
25.2 C
Sibiu
25.3 C
Suceava
25.5 C
Covasna
27 C
Piatra Neamț
26.9 C
Braşov
29 C
Bistrița
29.6 C
Râmnicu Vâlcea
sâmbătă, septembrie 23, 2023

Un sat din China „înghițit” de natură a devenit o atracție turistică de succes

Recomandate

Ca un loc „importat” direct dintr-un basm, satul abandonat Houtouwan de pe insula Shengshan, parte a Arhipelagul Shengsi de pe coasta de est a Chinei, a devenit recent o senzație pe internet și o destinație neobișnuită de călătorie. Houtouwan a fost cândva un sat de pescari prosper, cu o populație de peste 3.000 de locuitori, în anii ’80. Dar, din cauză că era destul de îndepărtat și greu de accesat, locuitorii au început să părăsească satul în anii ’90. În 2002, a fost oficial depopulat și fuzionat administrativ cu un sat din apropiere, relatează cnn.com.

După zeci de ani de abandon, casele goale din satul de pe stâncă, cu vedere la ocean – unele dintre ele încă mobilate – au fost preluate de o „pătură” de plante cățărătoare luxuriante.

Un sat fantomă devenit o destinație turistică foarte căutată

Houtouwan a ajuns la faimă printre internauții chinezi în 2015, când o serie de fotografii fascinante ale satului pustiu au devenit virale.

În loc să sărbătorească noua sa popularitate, oficialii Arhipelagului Shengsi au fost precauți la impactul adus de creșterea bruscă a turiștilor.

„Liniile noastre telefonice sunt blocate și primim mai mulți turiști în Houtouwan”, a afirmat Chen Bo, un oficial al insulei Shengshan, într-o declarație oficială la acea vreme. „Houtouwan din Shengshan nu a fost echipat cu condițiile pentru a se deschide pentru turiști… Îndemnăm vizitatorii să-și păstreze liniștea pentru moment.” Dar acum, este gata pentru turiști. Un fel de destinație de vis.

Drumeții în Houtouwan

După mai bine de doi ani de planificare, Houtouwan – în ciuda faptului că este încă relativ în afara rețelei – a implementat câteva mișcări noi pentru a controla și monetiza valul de turiști dornici de a vizita această destinație neobișnuită.

O platformă de vizionare a fost deschisă în 2017, oferind o privire de ansamblu asupra satului de la distanță iar prețul unui bilet este de 3 dolari.  Vizitatorii pot face drumeții în jurul satului de deal pentru o taxă de 8 dolari. În afara caselor goale sunt montate indicatoare pentru a avertiza turiștii despre posibilul pericol de a pătrunde în structurile deteriorate.

De asemenea, faima satului Houtouwan a întărit industria turistică a insulei Shengshan. În jurul insulei au apărut noi pensiuni și potrivit știrilor locale, satul a primit 90.000 de vizitatori în 2021, încasând 470.000 de dolari pentru insulă.

O excursie populară de weekend din Shanghai

Arhipelagul Shengsi, la aproximativ 40 de mile de Shanghai, este singurul arhipelag declarat oficial zonă pitorească națională din China. Cu peste 400 de insulițe, arhipelagul este o evadare populară de weekend din Shanghai de la stresul traiului cotidian. Shengshan este insula cea mai estică și, împreună cu insula vecină Gouqi, este renumită pentru fructele de mare. Tot acolo se află una dintre cele mai mari ferme de pește din China.

Sursa: cnn.com

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi