DESCARCĂ APLICAȚIA:

ForestMania e despre și pentru iubitorii de pădure și lemn

DESCARCĂ APLICAȚIA:

23.9 C
București
20.2 C
Sibiu
22.4 C
Suceava
22.6 C
Covasna
23.5 C
Piatra Neamț
19.8 C
Braşov
21.8 C
Bistrița
24.3 C
Râmnicu Vâlcea
sâmbătă, mai 25, 2024

Epoca CLT: Plan de acțiune privind competențele în lemn, în Regatul Unit

Recomandate

Timber Development a dezvăluit un nou plan de acțiune pentru competențe în domeniul lemnului, în parteneriat cu HCI Skills Gateway, plan menit să susțină industria construcțiilor din Regatul Unit cu informațiile necesare pentru a crește utilizarea lemnului și a atinge obiectivele net zero, relatează projectsscot.com.

Organizația a evidențiat produse de inginerie, cum ar fi cheresteaua laminată încrucișată (CLT), care poate capta și stoca dioxidul de carbon.

Planul de acțiune pentru competențe în domeniul lemnului oferă o defalcare a abilităților și cunoștințelor necesare pentru construirea cu lemn. Acest lucru urmărește să sprijine dezvoltarea programelor de formare și să sprijine progresul CPD, permițând profesioniștilor din industria construcțiilor să încorporeze cu încredere lemnul în proiectele viitoare.

David Hopkins, directorul executiv al Timber Development UK, a declarat: „Ambiția noastră este să sprijinim fiecare profesionist din industria construcțiilor să identifice proprietățile lemnului ca material ideal pentru construcții durabile și ecologice. Industria construcțiilor se confruntă cu dificultăți în a atinge obiectivele net zero – e una dintre industriile cu cele mai proaste performanțe.”

„CLT oferă o soluție gata făcută care nu se bazează pe percepții de tip greenwashing sau speculații, ci pe stocare reală de carbon pe termen scurt și mediu. Acum avem nevoie ca sectorul construcțiilor și guvernul să asculte acest apel la acțiune.”, a mai spus directorul firmei.

Timber Development UK a creat o coaliție între industrie, mediul academic și finanțatori și propune un set de cursuri scurte dezvoltate de Centrul pentru Tehnologia Avansată a Lemnului (CATT) al NMITE în parteneriat cu TDUK. Cursurile Timber TED (Inginerie Tehnică și Design) oferă instruire pentru metodele moderne de construcție din lemn.

Kirsty Connell-Skinner, manager de program la HCI Skills Gateway, a adăugat: „Acest plan, condus de HCI Skills Gateway folosind cele mai bune practici din Scoția, este un pas important în dezvoltarea comerțului de construcții cu lemn la nivelul Regatului Unit, deoarece ne permite să stabilim o misiune națională pentru industrie. În Marea Britanie s-au atins standarde și progrese diferite în sector, dar acest plan de acțiune a fost construit pe cele mai bune practici, învățare și cercetare aprofundată de către un grup puternic de parteneri și servește ca o modalitate de colaborare pentru a merge mai departe.”

Sursa: projectscot.com

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi