DESCARCĂ APLICAȚIA:

ForestMania e despre și pentru iubitorii de pădure și lemn

DESCARCĂ APLICAȚIA:

16.1 C
București
18.2 C
Sibiu
16.4 C
Suceava
13 C
Covasna
14 C
Piatra Neamț
13 C
Braşov
13.5 C
Bistrița
13.8 C
Râmnicu Vâlcea
duminică, mai 19, 2024

Clupa electronică și softul de gestiune: eficiență pentru forestieri

Recomandate

Două companii au produs un instrument care ușurează munca în depozitele forestiere. Dendro Tools, firmă care vinde în România clupe electronice marca Haglöf, și V3M Soft, un producător de soft din Brașov au pus la punct un sistem simplu de măsurare de cantității de lemn din depozite.

Concret, lucrătorul măsoară lemnul cu clupa electronică, dar nu mai dictează datele către un coleg. Clupa electronica transmite printr-o aplicație toate informațiile către un smartphone sau o tabletă și le organizează într-un tabel de gestiune.

Aplicația permite lucrătorului să încarce în timp real multe informații, inclusiv speciile de arbori sau calitatea lemnului. Softul, numit DepoBușteni, preia informațiile și le fixează într-o bază de date care permite inventarierea rapidă și completă a cantității măsurate.

Mai mult, sistemul permite scanarea plăcuțelor folosite, pentru o urmărire corectă și eficientă a buștenilor în depozit și generează coduri QR pentru loturile de bușteni sau produsele procesate în vederea vânzării din depozit și descărcării din gestiune

Programul are două componente care comunică permanent între ele: aplicația mobilă, utilizată de sortatorul din depozit pe telefon sau tabletă și platforma online, utilizată de administratorul de depozit pe laptop sau PC.

Softul permite operațiile de facturare și vânzare a lemnului, dar și importul avizelor din SUMAL. 

„Este nevoie clară de digitalizare în sectorul forestier”, a declarat, pentru forestmania.ro, managerul firmei de software, Marian Roșu. Este de meserie forestier, a absolvit facultatea de silvicultură, și știe foarte bine care sunt problemele și nevoile sectorului.

„Acest pachet digital este extrem de simplu de folosit și ușurează mult munca în depozite. Practic, operațiunea de măsurare și inventariere care se face în doi oameni, unul cu clupa, altul cu pixul și hârtia, iar apoi datele se încarcă în registre de inventar și contabilitate, se înlocuiește cu o procedură eficientă, rapidă și care poate fi realizată de un singur om”, mai spune acesta.

„Avem mai multe modele de clupe electronice și putem să vă spunem că sunt deja câțiva operatori forestieri care lucrează cu aceste instrumente și spun că s-au obișnuit repede cu ele și sunt extrem de eficiente”, adaugă Anton Gușă, managerul Dendro Tolls, care este și el de meserie inginer silvic.

Clupa electronică și programul electronic pot fi achiziționate și separat. Clupa se poate seta și se poate potrivi și cu alte sisteme de gestiune, iar programul poate fi achiziționat de firmele care au deja clupă electronică.

Sistemul digital oferit de cele două firme permite importul avizelor din SUMAL, lucru care simplifică și mai mult activitatea din depozitele forestiere și, în perspectiva parteneriatului dintre ASFOR și Bursa Română de Mărfuri (BRM), se poate face interconectarea cu Bursa Lemnului.

Puteți urmări un tutorial video aici – https://prezentare.depo-busteni.com/demo/DepoBusteniModalitateLucru.mp4

Mai multe articole

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi