DESCARCĂ APLICAȚIA:

ForestMania e despre și pentru iubitorii de pădure și lemn

ÎNTREBĂRI FRECVENTE

ÎNTREBĂRILE VOASTRE

26.1 C
București
20.2 C
Sibiu
21.1 C
Suceava
21.6 C
Covasna
21.4 C
Piatra Neamț
17.4 C
Braşov
21.6 C
Bistrița
24.8 C
Râmnicu Vâlcea
vineri, iulie 19, 2024

Consiliul Județean Dolj vrea bani din PNRR pentru „velo-turism” în comune

Recomandate

O rețea de piste de biciclete care ar conecta puncte de interes din mai multe comune din Dolj ar putea fi finanțată prin PNRR. Cel puțin așa își propune președintele Consiliului Județean Dolj, care a discutat azi cu primarii din patru comune și a spus că astfel de proiecte sunt eligibile, pe motiv că încurajează „tranziția verde a zonelor rurale și urbane”.

„Pregătim, în această perioadă, un proiect comun cu patru localități din apropierea Craiovei pentru realizarea traseelor de velo-turism. Am avut astăzi o întâlnire cu primarii comunelor Bucovăț, Breasta, Podari și Vârvor, în care le-am solicitat să identifice rutele și să stabilească regimul juridic al terenurilor care vor fi traversate de piste de biciclete.

Scopul nostru este acela de a crea o rețea de piste care să lege obiective de interes regional, cum sunt pădurea din satul Palilula, parcul din satul Breasta sau lacul Ciutura, din zona localității Vârvor. În acest fel, oferim o alternativă din ce în ce mai atractivă pentru petrecerea timpului liber.

Construirea infrastructurii pentru transport verde este una dintre investițiile eligibile pe componenta ce privește Fondul local, din Planul Național de Redresare și Reziliență. Uniunea Europeană pune la dispoziție peste 2 miliarde de euro pentru investiții în infrastructura locală care să susțină reziliența și tranziția verde a zonelor rurale și urbane.

Totodată, în cadrul discuțiilor de astăzi, le-am solicitat să sprijine echipa Consiliului Județean Dolj în identificarea unui spațiu potrivit amenajării unui parc de aventură, investiție pe care dorim să o demarăm în viitorul apropiat”, a anunțat șeful CJ Dolj, Cosmin Vasile.

Sursa: Cosmin Vasile, Consiliul Județean Dolj

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi