DESCARCĂ APLICAȚIA:

ForestMania e despre și pentru iubitorii de pădure și lemn

ÎNTREBĂRI FRECVENTE

ÎNTREBĂRILE VOASTRE

26.1 C
București
20.2 C
Sibiu
21.1 C
Suceava
21.6 C
Covasna
21.4 C
Piatra Neamț
17.4 C
Braşov
21.6 C
Bistrița
24.8 C
Râmnicu Vâlcea
vineri, iulie 19, 2024

Container pentru deșeuri din lemn, la Centrul de reciclare de pe Insula Jersey

Recomandate

Autoritățile de pe insula Jersey – situată la 25 de kilometri de peninsula franceză Cotentin, în apele Canalului Mânecii – au decis să instaleze un container special pentru deșeuri din lemn la Centrul de reciclare La Colette. Lemnul va fi trimis la firma Acorn pentru reutilizare sau reciclare. Containerul special pentru lemn face parte din planul guvernului local de a reduce risipa de material reutilizabil de pe insulă.

Managerul senior de operațiuni pentru reciclare, Piers Tharme, a declarat că va sprijini inițiativa guvernului local și se va asigura că materialele sunt reutilizabile. „Este grozav să vezi că insularii au început deja să folosească containerul. Reutilizarea materialelor este întotdeauna cea mai bună metodă de a reduce deșeurile”, spune el.

Din categoria lemnului acceptat în container fac parte următoarele: grinzi, lemn de esență tare, scănduri de podea sau de schelă și placaje. Toate materialele vor fi pregătite pentru sortarea lor în două categorii distincte: unele pentru revânzare iar altele pentru reciclare.

Pentru plăci pentru paleți (întregi sau rupte) centrul oferă 1,49 de lire sterline/bucată, iar pentru deșeuri de plăci 59.36 de lire pe tonă.

Lemnul care este complet distrus, putrezit, vopsit sau plin de acarieni nu va fi acceptat în container.

Sursa: BBC, gov.je

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi