DESCARCĂ APLICAȚIA:

ForestMania e despre și pentru iubitorii de pădure și lemn

DESCARCĂ APLICAȚIA:

29.4 C
București
21.3 C
Sibiu
24.6 C
Suceava
18.1 C
Covasna
19.1 C
Piatra Neamț
21.8 C
Braşov
21.3 C
Bistrița
18.4 C
Râmnicu Vâlcea
joi, septembrie 21, 2023

Cooperare pe domenii prioritare între Republica Moldova și România, inclusiv Mediu

Recomandate

În prezența președinților Maia Sandu și Klaus Iohannis, ministrul de Externe al Republicii Modova, Nicu Popescu, a semnat împreună cu ministrul de Externe al României, Bogdan Aurescu, Foaia de parcurs privind domeniile prioritare de cooperare dintre R. Moldova și România.

„Este un document amplu, menit să accelereze la modul concret procesul de integrare europeană al țării noastre, asigurând dezvoltarea economică și socială în beneficiul direct al tuturor cetățenilor. Întreprindem azi la București noi pași pentru apropierea Republicii Moldova de România și spațiul european nu doar prin vorbe, ci și prin fapte și acțiuni concrete”, a menționat vicepremierul Nicu Popescu.

Foaia de parcurs face referire la angajamentele ambelor părți pentru mai multe domenii, printre care mediu și agricultură.

Astfel, în ceea ce privește protecția mediului, apelor și pădurilor, se precizează:

„Vom accesa expertiza României la elaborarea Codului Silvic; dezvoltarea software-ului de urmărire a trasabilității lemnului; funcționarea Agenției de Mediu (nou creată); gestionarea software-ului privind Fondul Global de Mediu (GEF)”.

La agricultură, se are în vedere un dialog dinamic între instituțiile de profil și cooperarea în domeniul comerțului și investițiilor.

„România este primul partener comercial al Republicii Moldova. Ne propunem consolidarea prezenței investiționale românești în țara noastră”, a punctat ministrul moldovean, sublinnind că s-a convenit să fie acordată prioritate monitorizării implementării proiectelor, comunicării publice cu privire la contribuția României, asigurării unei co-finanțări din partea R.Moldova, chiar și simbolice.

Sursa: zgd.md

Foto: presidency.ro

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi