DESCARCĂ APLICAȚIA:

ForestMania e despre și pentru iubitorii de pădure și lemn

DESCARCĂ APLICAȚIA:

23.9 C
București
20.2 C
Sibiu
22.4 C
Suceava
22.6 C
Covasna
23.5 C
Piatra Neamț
19.8 C
Braşov
21.8 C
Bistrița
24.3 C
Râmnicu Vâlcea
sâmbătă, mai 25, 2024

Cosmin Bularca aduce utilajele Logset în România: „Detaliile fac diferența”

Recomandate

După ani buni în sectorul vânzărilor de utilaje forestiere, Cosmin Bularca a devenit reprezentantul oficial al companiei finlandeze Logset în România. Are firma lui, BCA Solutions, prin care „monștrii” finlandezilor ajung la noi și înnoiesc sectorul. Cosmin a răspuns la câteva întrebări pentru cititorii forestmania.ro.

Forestmania.ro: Sunteți, de scurt timp, reprezentantul Logset în România. Este loc pe piața noastră pentru atâtea utilaje?

Cosmin Bularca: Având în vedere faptul că domeniul forestier este în ascensiune, consider că este nevoie de noutate și modernizarea utilajelor din sectorul forestier. Industria forestieră este într-o continuă schimbare și dezvoltare, de aceea este necesar ca și utilajele să răspundă noilor cerințe de pe piață,  așadar cu cât mai multă inovație, cu atât mai bine. 

Forestmania.ro: Spuneți-ne câteva cuvinte despre firma Logset.

Cosmin Bularca: Logset este un producător finlandez de mașini forestiere situat în Koivulahti, lângă Vaasa. Compania a fost înființată în 1992, deci o societate cu o vastă experiență în domeniu. Gama de mașini Logset conține șapte transportoare, șapte combine și șapte capete diferite de recoltat. Rețeaua de distribuție a Logset acoperă 20 de țări, iar mașinile Logset funcționează în peste 25 de țări.

Deviza lor principală este WE BREATH FOR TECHNOLOGIES, ceea ce ne arată determinarea producătorului de a oferi cele mai eficiente soluții pentru provocările de zi cu zi. Valorile cheie ale utilajelor Logset sunt tehnologiile, durabilitatea și îngrijirea amprentei în pădure.

Forestmania.ro: Cum vă veți diferenția de celelalte companii? Până la urmă, aceste utilaje sunt destul de scumpe.

Cosmin Bularca: Gama de utilaje produse de compania Logset poate părea că nu se diferențiază cu nimic de celelalte utilaje concurente având în vedere faptul că sunt destinate aceleiași activități si anume exploatarea forestieră. Însă după cum bine știm, detaliile fac diferența, iar compania Logset s-a focusat pe detalii precum tehnologie hibrid, asistență inteligentă ( DeX), mentenanță ușoară , una dintre cele mai spațioase cabine de forwarder de pe piață cu un design elegant și simplu, construit având în vedere vizibilitatea și utilizarea maximă. Apropo, poți vedea toate roțile din cabină, fără să existe puncte oarbe.

DeX este un asistent inteligent de frânare a motorului care controlează forwarderul în situații care necesită un moment mai mare de frânare a motorului, de exemplu la coborârea în condiții abrupte, DeX nu numai că îmbunătățește siguranța și confortul operatorului ci și protejează motorul de un moment de supraturare. Acest lucru crește durata de viață a motorului și a componentelor transmisiei.

Un alt aspect foarte important este faptul că în producerea noilor utilaje s-a ținut cont și de sustenabilitate, introducând tehnologie hibrid.

Forestmania.ro: Aveți și tehnologie hibrid… 

Cosmin Bularca: Motorul diesel funcționează la o viteză statică de 1500 RPM, motorul electric face față de vârfurilor de putere, nefiind nevoie de schimbări constante de turație. Se obține mai multă putere, consum mai mic de combustibil, emisii mai mici de CO2 și mai puțin zgomot, mai puțin stres pentru mașină și operator.

Motorul diesel ACGO Power de 7,4 litri oferă multă putere împreună cu motor electric de 104 KW. Filosofia este să avem disponibilă multă putere, dar să o folosim cu înțelepciune.

Forestmania.ro: Spuneți-ne câte ceva despre dvs.

Cosmin Bularca: Despre mine pot spune că întotdeauna am considerat că nimic nu este imposibil și m-am ghidat după intuiție fără teama de a greși. Știm cu toții că frica de eșec a distrus mai multe visuri decât eșecul în sine. Școala nu a fost punctul meu forte, dar mereu am găsit o cale de a-mi rezolva problemele întâmpinate, iar asta mi-a dezvoltat capacitatea de a găsi soluțiile necesare astfel încât să ies cu bine din orice situație.

Familia este motivația mea. Consider că susținerea reciprocă, înțelegerea și ambiția pe care noi ca familie o avem a contribuit foarte mult la aceste realizări. Am înțeles de la o vârstă fragedă că familia este primordială și este cea care îmi oferă siguranță și echilibru.

Soția și fiul meu sunt principalii factori pentru ceea ce sunt astăzi.

Societatea a luat naștere în anul 2017 din dorința de a nu mă limita la o viață monotonă. Deși în ansamblu poate părea foarte ușor să îți începi cariera într-un domeniu nou, în multe momente am fost aproape de a renunța, dar și în acele momente mi-am reamintit că nimic nu este imposibil.

Forestmania.ro: Revenind la utilaje, problema multora e service-ul, sunt piesele. Cum veți rezolva acest lucru?

Cosmin Bularca: Într-adevăr orice societate ce activează în domeniu forestier își dorește siguranță pe parte de  service și mentenanță, însă acesta este punctul nostru forte. Anterior începerii colaborării cu Logset, aceasta a fost principala noastră activitate, colaborând cu diverse societăți din domeniu. În continuare ne concentrăm pe acest aspect și ne dorim performanțe și siguranță pentru clienții nostri. În momentele critice suntem alături de colaboratori indiferent de oră sau zi pentru că un client satisfăcut este cea mai bună carte de vizită.

Forestmania.ro: Aveți deja clienți Logset în România?

Cosmin Bularca: Gama Logset din România cuprinde atât utilaje din anul 1999 ( Forwarder 4F) cât și din 2023 (Forwarder 5F), harvester 8H din anul 2011.  Având o gama atât de variată ne este mai ușor să cunoaștem evoluția utilajelor și a tehnologiilor introduse în decursul anilor.

Forestmania.ro: Care e pasul următor?

Cosmin Bularca: Perspectiva noastră este dezvoltarea unei echipe profesioniste de service mobil, astfel încât să fim la dispoziția clienților atunci când au nevoie de noi. Asta implică forță de muncă tânără, dinamică și competentă, achiziționarea și dotarea mașinilor de service cu unelte și echipamente de ultimă generație ceea ce facilitează clientul deoarece vom putea efectua toate tipurile de reparații.  Totodată, ne dorim creșterea stocului existent de piese fără a mai fi nevoie de a le livra din Finlanda.

Scalarea afacerii este iminentă având în vedere faptul că sunt demarate scheme de ajutor în sectorul forestier în valoare de 86 de milioane de euro. Promitem să venim în ajutorul beneficiarilor cu soluții personalizate nevoilor lor.

Ca o concluzie a tuturor celor prezentate, exact cum spun și producătorii LOGSET, dacă trebuie să descriem utilajele lor în două cuvinte ….. SIMPLY BETTER.   

Mai multe detalii tehnice și imagini cu forwarder-ul 5F GT – AICI.

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi