Business Finland, agenție pentru mediul de afaceri a Guvernului finalndez, găzduiește o vizită a unei mari delegații din industria lemnului și managementului forestier din America de Nord. O piatră de hotar semnificativă în colaborarea internațională, spun ei. Peste 60 de delegați din nouă state din SUA și din Nova Scoția, Canada, fac turul Finlandei pentru a obține informații despre practicile forestiere avansate ale țării și despre tehnologiile inovatoare pe bază de lemn.
![](https://forestmania.ro/wp-content/uploads/2024/06/fabruca-metsa-finlanda-1024x576.jpg)
Timp de cinci zile, delegații vor vizita diverse fabrici de prelucrare a lemnului, instituții de cercetare și universități finlandeze.
Ei vor explora managementul forestier, construcțiile din lemn și practicile de exploatare forestieră în sudul, centrul, vestul și estul Finlandei. Scopul americanilor este de a familiariza cu expertiza forestieră a Finlandei, cu politicile forestiere durabile, cu strategiile de reducere a carbonului și cu diverse alte operațiuni ale industriei forestiere finlandeze.
Ulla Lainio, consilier senior al Business Finland în Washington D.C., a declarat: „Grupul mare face tururi în zone industriale și forestiere pentru a împărtăși cunoștințele despre silvicultură, managementul pădurilor, construcția lemnului și exploatarea forestieră. Această vizită reflectă interesul semnificativ față de inovațiile forestiere din Finlanda”.
![](https://forestmania.ro/wp-content/uploads/2024/06/stora-consructii-1024x1024.jpg)
Delegații sunt interesați în mod deosebit de producătorii finlandezi de utilaje forestiere și echipamente de construcții din lemn, precum și de noi bioproduse, cum ar fi fibre textile din lemn, materiale de construcție pe bază de lemn și biocombustibili. Scopul este de a stimula colaborarea în silvicultură inteligentă, sănătatea pădurilor, construcțiile din lemn și produsele din biomasă.
În industria forestieră din SUA există un interes tot mai mare pentru biocombustibili, utilizarea biomasei, prevenirea incendiilor forestiere și tehnologiile avansate de management al pădurilor. Legea de reducere a inflației oferă granturi și stimulente fiscale pentru sectorul forestier, astfel că e un moment oportun pentru colaborare internațională.
![](https://forestmania.ro/wp-content/uploads/2024/06/metsa-1024x682.jpg)
Construcțiile din lemn sunt frecvente în America de Nord, iar furnizorii de echipamante sau produse de tip CLT și LVL au cereri mari. În Finlanda, delegația își propune să găsească soluții eficiente de construcție pe de o parte pentru a face față problemei locuințelor și, pe de alta, pentru a atinge neutralitatea climatică.
Finlanda, împreună cu Suedia, este lider global în bioeconomia forestieră. Delegația nord-americană caută parteneri atât în industrie, cât și în cercetare pentru a sprijini reînnoirea și diversificarea sectorului forestier.
Outi Suomi, Circular Transition for Zero Waste Mission Lead la Business Finland, a subliniat: „Politica forestieră este acum favorabilă reformelor și există un interes fără precedent pentru Finlanda. Colaborarea și oportunitățile de afaceri reciproce pentru industriile forestiere din Finlanda și America de Nord sunt semnificative. „
![](https://forestmania.ro/wp-content/uploads/2024/06/padure-finlanda-4-1024x536.jpg)
Delegația va vizita companii și instituții de cercetare notabile, printre care Koskisen, Veisto, VTT, Pinomatic, UPM, Stora Enso, Metsä Group, Ponsse, University of Eastern Finland, John Deere, Business Joensuu, Natural Resources Institute Finland, Kira Hub și Universitatea Aalto. De asemenea, se vor întâlni cu peste 25 de companii din sectorul forestier care prezintă produse inovatoare pe bază de lemn, tehnici avansate de construcție din lemn și soluții de prevenire a incendiilor forestiere.
![](https://forestmania.ro/wp-content/uploads/2024/06/metsa-plantri-1024x683.jpg)
Delegația include înalți oficiali responsabili cu utilizarea pădurilor din Michigan, Minnesota, Washington, Colorado, Arkansas, California, Carolina de Sud, Carolina de Nord, Alabama și Nova Scoția, precum și reprezentanți ai unor universități de cercetare de top, fabrici de cherestea, mari companii forestiere, silvicultură. Proprietary de păduri, companii de exploatare forestieră, firme de arhitectură în lemn și investitori.
Sursa: Helsinki Times