DESCARCĂ APLICAȚIA:

ForestMania e despre și pentru iubitorii de pădure și lemn

ÎNTREBĂRI FRECVENTE

ÎNTREBĂRILE VOASTRE

26.1 C
București
20.2 C
Sibiu
21.1 C
Suceava
21.6 C
Covasna
21.4 C
Piatra Neamț
17.4 C
Braşov
21.6 C
Bistrița
24.8 C
Râmnicu Vâlcea
vineri, iulie 19, 2024

Direcția Silvică Dâmbovița despre „prăpădul” făcut la exploatare: „A fost licitație, este amenajament, avem garanție”

Recomandate

O publicație din Dâmbovița a relatat zilele trecute că într-o pădure din județ sunt „distruse” drumurile și că firma care face exploatarea forestieră în zonă a făcut „prăpăd” în timpul activității de extragere. Mai mult, site-ul respectiv relatează că arborii sunt tăiați „la greu” și că, pe lângă drumuri, ar fi fost rupți și arbori aflați în afara parchetului.

Este vorba despre un zăvoi din comuna Nucet, iar Direcția Silvică Dâmbovița a trimis un drept la replică ce conține explicații.

„În fondul forestier de stat din zona Nucet, administrat de Direcția Silvică Dâmbovița prin Ocolul Silvic Răcari, se exploatează masă lemnoasă de către un agent economic în baza unui contract de vânzare-cumpărare masă lemnoasă pe picior adjudecată prin licitație. Tăierile de pădure la care se face referire în articol sunt prevăzute în amenajamentul silvic ca și tăieri în crâng, urmând a fi împădurite suprafețele neregenerate natural”, precizează directorul Direcției Silvice.

„În acest moment cele două parchete sunt în curs de exploatare, reprimirea urmând a se face atunci când vor fi îndeplinite condițiile de reprimire, respectiv refacerea căilor de scos apropiat (refacerea drumurilor), curățarea de resturi de exploatare, inventarierea prejudiciilor de exploatare. Plata celor câțiva arbori afectați în procesul de scos-apropiat a materialului lemnos, arbori din fond forestier privat, din specia nuc și soc, cu diametre cuprinse între 8 și 14 cm, va fi suportată de către agentul economic care a efectuat exploatarea.

Agentul economic care execută exploatarea a fost atenționat în ce privește refacerea căilor de scos apropiat și scoaterea la drum auto a volumului rămas de exploatat atunci când condițiile meteo vor fi favorabile, în caz contrar nu se va restitui garanția de bună execuție”, mai transmite șeful Direcției Silvice Dâmbovița, Petre Marin.

Sursa: incomod-media.ro

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi