DESCARCĂ APLICAȚIA:

ForestMania e despre și pentru iubitorii de pădure și lemn

DESCARCĂ APLICAȚIA:

25.6 C
București
22.9 C
Sibiu
23.7 C
Suceava
23.7 C
Covasna
22.2 C
Piatra Neamț
22.9 C
Braşov
21.9 C
Bistrița
14 C
Râmnicu Vâlcea
sâmbătă, mai 25, 2024

Efectul scăderii TVA: Direcția Silvică Caraș-Severin a ieftinit lemnul de foc

Recomandate

Direcția Silvică din Caraș-Severin a ieftinit începând de săptămâna trecută lemnul de foc pentru populație, se arată într-un comunicat de presă al instituției, semnat de directorul Ion Tabugan. Scăderea prețului vine în urma reducerii cotei de TVA pentru lemnul de foc de la 19 la 5%.

„Am considerat firesc ca în plină iarnă să nu creștem prețul lemnul de foc, Caraș-Severinul fiind unul dintre județele în care populația se încălzește preponderent cu lemn de foc, asigurând astfel acces la resursă pentru cât mai mulți dintre semenii noștri.

Prețurile practicate de unitatea noastră pentru vânzarea directă la populație începând cu data de 13.12.2021, au scăzut la lemnul de foc. De exemplu, pentru lemnul de fag și alte foioase tari livrat din depozite, de la 265 la 235 lei/mc, iar la drum auto de la 190 la 168 lei/mc, ocoalele silvice practicând aceleași prețuri pentru lemnul de foc”, precizează Ion Tabugan.

Conform directorului Tabugan, „de la începutul anului în curs, Direcția Silvică a pus la dispoziția populației din județ întreaga cantitate disponibilă de lemn pentru încălzire (lemn rezultat din activitatea de exploatare în regie proprie) și a făcut toate demersurile necesare pentru soluționarea cererilor de lemn de foc și de marcare în proprietățile particulare, urmând să facem toate eforturile ca la finalul anului să nu rămână înregistrate, la nivelul ocoalelor silvice, cereri pentru care să nu fie asigurată livrarea sau marcarea. Până la această data, Direcția Silvică a valorificat un volum de 36 mii metri cubi de lemn pentru încălzirea locuințelor populației”.

Sursa: reper24.ro

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi