DESCARCĂ APLICAȚIA:

ForestMania e despre și pentru iubitorii de pădure și lemn

ÎNTREBĂRI FRECVENTE

ÎNTREBĂRILE VOASTRE

12.8 C
București
7.2 C
Sibiu
6.4 C
Suceava
6.9 C
Covasna
5.7 C
Piatra Neamț
7.4 C
Braşov
5.9 C
Bistrița
9.5 C
Râmnicu Vâlcea
duminică, octombrie 13, 2024

Egger România a deschis două noi centre de colectare a deșeurilor

Recomandate

Egger a deschis două noi centre de reciclare a deșeurilor din lemn în România, unul în Brașov, respectiv Arad, anunță revistabiz.ro. Denumite Timberpak, aceste centre de reciclare au ca obiectiv principal reducerea cantității de lemn rezultat din exploatările forestiere și folosirea acestuia în producție prin îmbunătățirea utilizării materialului reciclat.

Deșeurile din material lemnos provin din: mobilier vechi, paleţi deteriorați, deșeuri de plăci aglomerate din lemn, ambalaje din lemn, deșeuri lemnoase de la construcții şi demolări, deșeuri lemnoase municipale sau biomasă.

Numărul Timberpak-urilor Egger se ridică acum la 5. Două centre se află în București, unul în Chitila și celălalt în Cernica, al treilea în Cluj și cele două noi – Arad și Brașov. La momentul actual, investiția Egger în activitatea de reciclare din România se ridică la 20 de milioane de euro.

„Ritmul de colectare a deșeurilor din lemn și de integrare a lor în producția EGGER România este mult mai accelerat decât anticipam în 2012, la demararea proiectului Timberpak. În cei zece ani de reciclare am reușit să folosim în producția de PAL o cantitate de 664.000 de tone de lemn provenit din deșeuri, cu recorduri înregistrate de la an la an.

Obiectivul nostru este să creștem componenta de utilizare a lemnului reciclat în producție la 30%, până în 2030, și să extindem colectarea de la operatorii economici la gospodării, prin intermediul municipalităților. Pentru asta, suportul și implicarea administrațiilor locale sunt esențiale”, a declarat Alina Chifan, director de vânzări la EGGER Romania.

Centrele Timberpak colectează, depozitează și toacă deșeurile din material lemnos provenite din activitatea economică. Aceste deșeuri sunt apoi transportate la instalația de recilare de pe platforma Egger din Rădăuți, care are scopul de a optimiza utilizarea materiilor prime. Anual, 150.000 de tone de material lemnos sunt prelucrate în cadrul instalației.

În fabrica Egger din Rădăuți s-au investit peste 550 de milioane de euro și reprezintă una dintre cele mai mari investiții greenfield din România. 70% din totatlul de angajați ai firmei sunt din Rădăuți sau din apropriere, iar în anul 2022 Egger România a înregistrat o cifră de afaceri de 2,28 miliarde de lei.

Sursa: revistabiz.ro

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi