DESCARCĂ APLICAȚIA:

ForestMania e despre și pentru iubitorii de pădure și lemn

DESCARCĂ APLICAȚIA:

24.5 C
București
20.2 C
Sibiu
19 C
Suceava
15.7 C
Covasna
15.5 C
Piatra Neamț
13 C
Braşov
16.9 C
Bistrița
19.1 C
Râmnicu Vâlcea
luni, septembrie 25, 2023

Columbia Britanică: Se caută moduri de promovare a clădirilor din prefabricate

Recomandate

Materialele și metodele de construcție a locuințelor aproape că nu s-au schimbat în ultimul secol în Columbia Britanică, iar guvernul provincial caută acum modalități de a se implica în dezvoltarea acestui sector, anunță bc.ctvnews.ca.

Prefabricarea materialelor pentru construcțiile din lemn reprezintă doar o mică parte atunci când vorbim despre locuințele din provincie, iar ministrul Dezvoltării Regionale și Locuinței consideră că regulamentele sunt gata pentru schimbare, pentru a le face o opțiune mai atractivă pentru constructori. „Asta înseamnă că putem finaliza proiectele de două ori mai repede și să le facem  mult mai durabile, fără a utiliza metodele tradiționale”, a spus Ravi Kahlon despre construcția bazată pe prefabricate. „Trebuie să analizăm și normativul pentru a găsi modalități de a facilita utilizarea lemnului în construcția de locuințe”.

În Columbia Britanică, casele sunt practic construite de la zero pe șantier, dar în mare parte a lumii panourile sunt deja prefabricate în depozite și mai apoi asamblate pe șantier.

„Economisim aproximativ două luni din durata realizării proiectului în comparație cu construcția tradițională pe șantier”, a declarat Norman Morrison, fondatorul companiei Ajia Custom Pre-Fab Homes, una dintre puținele companii care oferă acest model de construcție a caselor.

„Folosim structuri alcătuite din panouri, deoarece acest lucru ne permite să fim complet personalizați, putem construi practic orice dimensiune, formă sau stil.”

Construcția din lemn masiv implică utilizarea de lemn stratificat, care are o rezistență atât de mare încât poate înlocui betonul și oțelul, dar cu o amprentă de carbon redusă semnificativ și o asamblare mai rapidă. Multe dintre panouri sunt prefabricate în afara șantierului.

„Există mai multe obstacole legate de această tehnologie relativ nouă și de acest tip de construcție. Unele dintre ele sunt la nivel de reglementare”, spun constructorii.

Clădirile pe structură din lemn de șase etaje sunt deja comune în Columbia Britanică, dar sunt foarte puține cele mai înalte, chiar dacă tehnologia este aprobată. Brock Commons de la UBC are 18 etaje înălțime, dar rămâne o excepție.

„Cred că este într-adevăr o oportunitate pentru noi, pe măsură ce mergem înainte cu acest tip de construcții. În Columbia Britanică avem deja mai multe clădiri din lemn masiv decât întreaga America de Nord, deci suntem în frunte”, a declarat Kahlon.

„Nu numai că putem sprijini industria forestieră din Columbia Britanică, putem sprijini și inovația, dar în același timp ne asigurăm că majoritatea clădirilor noastre sunt durabile. Sunt puține produse care îți permit să faci toate aceste lucruri.”

Prin urmare, toate privirile sunt acum îndreptate către guvern pentru a vedea dacă va respecta angajamentele de modernizare a procesului de construcție și de a permite industriei să se dezvolte într-un ritm adecvat, nu într-un ritm impus de birocrație.

„Vorbim despre o mare schimbare de paradigmă”, a observat Doff. „Am văzut alte industrii – agricultura și comerțul cu amănuntul – au crescut în productivitate cu 1500% în ultimii 75 de ani, iar construcțiile au avut doar o creștere de câteva procente în fiecare an, în aceeași perioadă de timp.”

Sursa: bc.ctvnews.ca

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi