DESCARCĂ APLICAȚIA:

ForestMania e despre și pentru iubitorii de pădure și lemn

ÎNTREBĂRI FRECVENTE

ÎNTREBĂRILE VOASTRE

27.1 C
București
19.1 C
Sibiu
21.9 C
Suceava
18.6 C
Covasna
18.8 C
Piatra Neamț
18.5 C
Braşov
18 C
Bistrița
22 C
Râmnicu Vâlcea
sâmbătă, iulie 20, 2024

A fost inaugurată „Gaia”, cea mai mare clădire din lemn din Singapore

Recomandate

Universitatea Tehnologică Nanyang din Singapore a inaugurat acum câteva zile cea de-a opta sa clădire cu energie zero. Numită după zeița greacă a Pământului, Gaia este o clădire din lemn cu 6 etaje și o suprafață de 43.500 de metri pătrați, cea mai mare din Singapore și chiar din Asia.

Potrivit unui comunicat de presă transmis de universitate, Gaia a primit certificarea Green Mark Platinum (Zero Energy), cea mai înaltă distincție acordată de Autoritatea pentru Construcții din Singapore, prin care sunt premiate clădirile care consumă aceeași cantitate de energie pe care o produc.

Proiectul a fost realizat de arhitectul Toyo Ito, care a folosit energii regenerabile și tehnologii de eficiență energetică, cum ar fi mass-engineered timber (MET), care devine din ce în ce mai popular în Singapore. Acesta este un proces de ultimă generație care implică lemn stratificat, rezultatul fiind panouri structurale mari. Este ecologic, durabil și rezistent la foc.

Singapore are 16 astfel de clădiri certificate cu consum energetic zero, opt dintre acestea fiind situate în campusul NTU. Odată în funcțiune, clădirile sau structurile cu consum energetic zero produc aproape aceeași cantitate de energie pe cât o consumă. Unele clădiri cu consum energetic zero pot produce chiar mai multă energie decât consumă anual, contribuind semnificativ mai puțin la emisiile de gaze cu efect de seră decât clădirile obișnuite. Gaia economisește în jur de 2.500 de tone de dioxid de carbon pe an comparative cu clădirile tradiționale.

Acoperișul clădirii este încărcat cu panouri solare, suficiente pentru a alimenta clădirea cu energie curată. Deși există aer condiționat, clădirea nu dispune de multe ventilatoare. În schimb, sunt instalate elemente de umbrire, iar ansamblul are multiple zone deschise și terase pentru ventilare.

„Clădirea a fost concepută pentru a conecta oamenii la mediul lor natural”, a declarat profesorul Ho Teck Hua, președintele NTU. „Studenții și cadrele didactice beneficiază de spații deschise ample pentru studiu. Aceste spații sunt inundate de lumină naturală abundentă, creând un mediu propice interacțiunii sociale. Oamenii vor experimenta pe viu ceea ce înseamnă să lucreze, să învețe și să socializeze într-un mediu durabil”.

Sursa: miragenews.com, interestingengineering.com

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi