DESCARCĂ APLICAȚIA:

ForestMania e despre și pentru iubitorii de pădure și lemn

ÎNTREBĂRI FRECVENTE

ÎNTREBĂRILE VOASTRE

12.8 C
București
6.2 C
Sibiu
6.4 C
Suceava
6.9 C
Covasna
6.3 C
Piatra Neamț
6.8 C
Braşov
6.5 C
Bistrița
10.5 C
Râmnicu Vâlcea
duminică, octombrie 13, 2024

Emmanuel Macron: Două centrale pe cărbune din Franța trec pe biomasă

Recomandate

Președintele francez Emmanuel Macron a declarat că țara sa va abandona complet producția de energie pe bază de cărbune până în 2027, două centrale urmând să folosească biomasă.

„Țara va atinge obiectivul prin conversia ultimelor două centrale pe cărbune, în încercarea de a promova tranziția ecologică și de a atinge obiectivele de reducere a emisiilor”, a explicat Macron.

Franța operează în prezent două centrale electrice pe cărbune, situate în orașul de vest Cordemais și orașul de est Saint-Avold. Aceste centrale vor fi supuse conversiei complete în instalații de energie pe biomasă.

Pentru Cordemais, un proiect de tranziție ecologică este deja în derulare. Uzina de la Saint-Avold a fost închisă la începutul anului 2022, dar a fost repornită iarna trecută pentru a asigura aprovizionarea cu energie în contextul tensiunilor energetice din țară și din Europa.

Președintele Macron a subliniat în continuare angajamentul Franței de a acorda prioritate transformării ecologice în timpul procesului de „reindustrializare”, inclusiv inițiative de promovare a producției interne de vehicule electrice.

Potențialul pentru cererea de combustibil pe bază de peleți la cele două stații de producere de energie din Franța, care au o capacitate combinată de 1,8 GW, este semnificativ, conform unei analize realizate de FutureMetrics. Se estimează că cererea anuală de combustibil pe bază de peleți pentru aceste două centrale va ajunge la 4,78 milioane de tone.

Analiza se bazează pe diverse asumpții legate de eficiența centralelor, proporția de co-firing și conținutul energetic al peleților. Panoul de control dezvoltat de FutureMetrics permite utilizatorilor să experimenteze diferite scenarii și să estimeze cantitățile anuale cu peleți, deschizând astfel posibilitatea unor abordări mai sustenabile în producția de energie.

Sursa: canadianbiomasmagazine.ca, sxcoal.com

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi