DESCARCĂ APLICAȚIA:

ForestMania e despre și pentru iubitorii de pădure și lemn

ÎNTREBĂRI FRECVENTE

ÎNTREBĂRILE VOASTRE

35 C
București
33.1 C
Sibiu
33.4 C
Suceava
33.6 C
Covasna
34.3 C
Piatra Neamț
31.9 C
Braşov
31.1 C
Bistrița
35.9 C
Râmnicu Vâlcea
sâmbătă, iulie 13, 2024

Filarmonica din Sibiu, prima instituție muzicală din țară cu iluminat 100% ecologic

Recomandate

Municipiul Sibiu are prima filarmonică „verde’” din România, aceasta fiind prima instituţie muzicală din ţară cu iluminat 100% ecologic, potrivit unui comunicat de presă remis marţi AGERPRES.

„Filarmonica de Stat Sibiu a devenit prima instituţie muzicală cu iluminat ecologic 100% din ţară. Modernizarea sistemului de iluminat al clădirii a fost posibilă cu sprijinul financiar al Consiliului Judeţean Sibiu. O investiţie care demonstrează angajamentul Filarmonicii de Stat Sibiu pentru cheltuirea responsabilă a banilor publici este eficientizarea iluminatului, proiect demarat de managerul Cristian Lupeş în vara anului 2019 şi finalizat în cea de a doua jumătate a lunii decembrie 2021. Astfel, consumul de energie electrică la nivelul instituţiei a fost redus cu până la 50%”, se arată în comunicatul de presă.

Preşedintele Consiliului Judeţean Sibiu, Daniela Cîmpean, consideră că Filarmonica locală se diferenţiază şi prin calitatea concertelor.

„Iată că, încă o dată, Filarmonica de Stat Sibiu se diferenţiază, nu numai prin calitatea concertelor, ci şi prin calitatea acţiunilor pe care le implementează. Să avem, la Sibiu, prima Filarmonică ‘verde’ din ţară este un motiv de reală mândrie. Vă felicit, dragi colegi, pentru această iniţiativă care denotă viziune şi responsabilitate pentru viitorul comunităţii noastre!”, a transmis Daniela Cîmpean.

Peste 1.000 de elemente luminoase din Sala Thalia şi pavilionul administrativ au fost înlocuite cu LED-uri, mult mai performante faţă de becurile incandescente sau tuburile neon convenţionale, dar şi mai ieftine pe termen lung. Economii semnificative se vor face mai ales pentru iluminatul scenei, unde cele aproximativ 30 de reflectoare noi consumă acum de zece ori mai puţin decât vechile corpuri de iluminat.

„Modernizarea sistemului de iluminat la nivelul întregului sediu al Filarmonicii de Stat Sibiu a fost unul dintre obiectivele de investiţii identificate încă din primele zile ale mandatului meu. Sunt recunoscător conducerii Consiliului Judeţean Sibiu pentru că a înţeles imediat necesitatea acestor cheltuieli şi a susţinut eforturile noastre cu o finanţare de aproximativ 90.000 de lei”, a declarat dirijorul Cristian Lupeş, managerul Filarmonicii de Stat Sibiu.

Cu ajutorul Consiliului Judeţean, conducerea Filarmonicii are în vedere şi pentru anul 2022 o serie de investiţii esenţiale pentru dezvoltarea acestui edificiu cultural sibian de importanţă naţională, se mai afirmă în comunicat. 

Sursa: Agerpres

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi