DESCARCĂ APLICAȚIA:

ForestMania e despre și pentru iubitorii de pădure și lemn

DESCARCĂ APLICAȚIA:

25 C
București
26.2 C
Sibiu
20.1 C
Suceava
22.7 C
Covasna
19.1 C
Piatra Neamț
18.8 C
Braşov
22.1 C
Bistrița
23.1 C
Râmnicu Vâlcea
sâmbătă, iunie 22, 2024

Finlanda și Suedia se tem că rămân fără sezonieri: mii de ucraineni lucrau vara în păduri și agricultură

Recomandate

Companiile de gestionare a pădurilor din statele nordice încep să se îngrijoreze: pot rămâne fără forță de muncă dacă războiul continuă, întrucât sezonierii care veneau cu miile în fiecare început de vară erau în mare parte din Ucraina.

„Aproximativ 1.000 de oameni din Ucraina sunt contractați în timpul verii pentru plantare și defrișare în Suedia. Mare parte dintre ei lucrează la compania Svensk Skogsservice (Serviciul Forestier Suedez) . Este aproximativ jumătate din forța noastră de muncă”, spune Joakim Gustafsson, CEO al companiei.

Ei au postat și un articol pe site-ul propriu în care anunță ultimele date despre lucrătorii din Ucraina, având în vedere că ei funcționează și în zona prestărilor de servicii.

„La momentul redactării acestui articol, aproximativ jumătate dintre angajații noștri pentru sezonul 2022 sunt blocați în războiul din interiorul granițelor Ucrainei. Președintele Ucrainei a declarat că bărbații cu vârsta între 18 și 60 de ani nu pot părăsi Ucraina, pentru a fi pregătiți să-și susțină țara în orice mod pot.

Cei cu care am intrat în contact sunt bine. Ei anunță că fac tot ce le stă în putință pentru a sprijini armata, împiedicând trecerea inamicului și ajutând prietenii și familiile care au nevoie de sprijin. Prioritatea lor în acest moment este să facă tot ce le stă în putință pentru țara și familiile lor și pentru a-și apăra casele.

Vom face totul pentru a vă putea acorda prioritate ca și client, dar în prezent nu avem control asupra celor care vin sau când vin.

Scopul nostru de a avea colaborări pe termen lung devine astăzi și mai important, pentru a le oferi acestor tineri din Ucraina și tuturor celorlalți angajați ai noștri un loc de muncă stabil, la care să se întoarcă pentru a-și susține familiile și a trăi în siguranță”.

Muncitorii ar trebui să ajungă în Suedia la sfârșitul lunii aprilie, pentru campania de plantări și alte activități de îngrijire a fondului forestier.

Vara trecută, Finlanda a adus aproximativ 7.000 de lucrători sezonieri din străinătate, aproape toți din Ucraina.

„Vara trecută am reușit să adunăm recolta”, a declarat Marko Mäki-Hakola, director de dezvoltare a afacerilor la Uniunea Centrală a Producătorilor Agricoli și Proprietarii de Păduri din Finlanda (MTK). Ei estimează că nevoia generală de forță de muncă sezonieră în Finlanda este de aproximativ 16.000 de persoane în fiecare an.

Anul trecut, 10.000 de oameni, în mare parte din Ucraina, Rusia și Thailanda, au lucrat în domeniul agricol din Finlanda, inclusiv la cules de fructe de pădure.

Sursa: Svensk Skogsservice, atl.nu

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi