DESCARCĂ APLICAȚIA:

ForestMania e despre și pentru iubitorii de pădure și lemn

DESCARCĂ APLICAȚIA:

10 C
București
9.1 C
Sibiu
8.3 C
Suceava
6.5 C
Covasna
8.5 C
Piatra Neamț
8.5 C
Braşov
9.5 C
Bistrița
8.4 C
Râmnicu Vâlcea
marți, aprilie 23, 2024

Finlandezii de la Koskisen măresc producția de placaj subțire

Recomandate

Compania finlandeză de produse din lemn Koskisen investește într-o nouă presă pentru placaj subțire la sucursala din Hirvensalmi. Investiția va crește capacitatea de presare a placajului subțire cu aproximativ o pătrime, va permite o extindere a gamei de produse și va îmbunătăți calitatea produselor, relatează lesprom.

„Cu noua investiție în presă, productivitatea va crește semnificativ, deoarece în același timp vom putea raționaliza întregul proces de producție și diversele sale etape de lucru. Investiția în presă va îmbunătăți și eficiența energetică a producției și va permite utilizarea energiei regenerabile”, spune managerul unității, Miikka Lehtinen.

Instalarea noii prese este în curs de desfășurare și va fi pusă în funcțiune la începutul lunii septembrie. Pe lângă investiția în presă, s-au făcut mai multe investiții mici pentru a îmbunătăți eficiența energetică și a crește utilizarea energiei regenerabile.

„S-a tras o nouă conductă de abur de la centrala bioenergetică pentru producție, permițându-ne să creștem utilizarea energiei termice produse de propria noastră centrală bioenergetică. De asemenea, numărul pompelor de căldură în diferite spații a fost crescut. Cu aceste măsuri, în funcție de moment, economisim între 25-50% din energia electrică achiziționată. Electricitatea este necesară doar pentru funcționarea mașinilor de producție, iluminat și alte nevoi casnice, cum ar fi în spațiile de birouri”, spune Lehtinen.

Unitatea de producție din Hirvensalmi produce placaj subțire de înaltă calitate și furnir de mesteacăn.

Merită spus că, recent, finlandezii au transmis că au plan de investiții și pentru a mări capacitatea de producție de la fabrica de cherestea pe care o dețin în Järvelä. Vor să crească spațiul pentru sortarea buștenilor și să creeze noi rute de acces spre fabrică. Pentru că în acest moment sortarea se face în alt loc și transportul de la un sediu la altul al buștenilor presupune nu doar costuri, ci și o amprentă ridicată de carbon, pe care finlandezii vor să o elimine.

E vorba de 15 milioane de euro ce vor fi alocați de-a lungul anului 2024, urmând ca toate operațiunile să fie încheiate la începutul anului 2025.

Sursa: lesprom.com

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi