DESCARCĂ APLICAȚIA:

ForestMania e despre și pentru iubitorii de pădure și lemn

ÎNTREBĂRI FRECVENTE

ÎNTREBĂRILE VOASTRE

12.8 C
București
6.2 C
Sibiu
6.4 C
Suceava
6.9 C
Covasna
6.3 C
Piatra Neamț
6.8 C
Braşov
6.5 C
Bistrița
10.5 C
Râmnicu Vâlcea
duminică, octombrie 13, 2024

Comisia Europeană investighează cum a ajuns pe piața UE placajul rusesc

Recomandate

Comisia Europeană a deschis o investigație cu privire la suspiciunile de eludare a taxelor antidumping pentru produsele din placaj de mesteacăn produse în Rusia, care au intrat pe piața Uniunii Europene, conform informațiilor furnizate de producătorul de placaj Latvijas Finieris, anunță baltictimes.com.

În cadrul investigației, Comisia intenționează să colaboreze cu Consorțiul Woodstock, diverse asociații și companii cu sediul în UE, inclusiv Latvijas Finieris, care împreună cu Grupul Paged au fost inițiatorii acestui demers și sunt membri ai Consorțiului Woodstock.

Obiectivul principal al investigației lansate de Comisie este identificarea companiilor implicate.

Potrivit Latvijas Finieris, în 2021 s-au impus taxe antidumping pentru produsele din placaj de mesteacăn produse în Rusia, pentru a proteja producătorii din UE împotriva practicilor comerciale neloiale. În 2022, în urma invaziei Rusiei în Ucraina, Comisia a impus sancțiuni împotriva țării agresoare – prevenind schimburile comerciale ale diferitelor grupe de produse din Rusia, inclusiv placajul de mesteacăn, în cadrul UE.

Cu toate acestea, există motive să se suspecteze că taxele antidumping și sancțiunile sunt eludate prin rute de comerț via Kazahstan și Turcia, a declarat Latvijas Finieris.

În urma impunerii sancțiunilor, a existat o creștere semnificativă a importurilor de placaj de mesteacăn din Rusia în Turcia și, în același timp, volumele de placaj de mesteacăn importate din Turcia în UE au crescut. Pe de altă parte, datele disponibile privind exporturile înregistrate între Kazahstan și UE arată o creștere a volumelor de placaj exportate din Kazahstan către UE. În același timp, nici Kazahstanul, nici Turcia nu au fost vreodată producători semnificativi de placaj.

„Avem încredere în capacitatea Comisiei Europene de a desfășura o investigație de calitate bazată pe date și fapte. Sperăm că toate părțile implicate vor coopera activ cu Comisia Europeană și încurajăm și consumatorii să fie vigilenți și să raporteze tranzacțiile suspecte Comisiei Europene sau nouă, Latvijas Finieris, în scopul de a asigura împreună condiții corecte de concurență pe piață. Credem că această investigație va atrage atenția altor instituții responsabile cu privire la posibile încălcări ale sancțiunilor”, a comentat Martins Lacis, membru al Consiliului Executiv al Latvijas Finieris.

Activitățile ilegale potențiale afectează atât producătorii UE, dar și finanțează războiul Rusiei din Ucraina. Menținerea concurenței corecte pe piață și întreruperea tuturor legăturilor comerciale directe și indirecte cu țara agresoare reprezintă o prioritate pentru Latvijas Finieris.

Latvijas Finieris, înființată în 1992, produce și vinde produse din placaj de mesteacăn și oferă servicii conexe clienților săi. Latvijas Finieris este, de asemenea, activă în gestionarea pădurilor, exploatarea lemnului și producția de filme din rășini sintetice și fenol.

Sursa: baltictimes.com

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi