DESCARCĂ APLICAȚIA:

ForestMania e despre și pentru iubitorii de pădure și lemn

DESCARCĂ APLICAȚIA:

23.2 C
București
24.1 C
Sibiu
17.5 C
Suceava
20.2 C
Covasna
18.7 C
Piatra Neamț
20.2 C
Braşov
19.2 C
Bistrița
21.6 C
Râmnicu Vâlcea
sâmbătă, iunie 22, 2024

FOTO. Clădiri uimitoare din lemn la Festivalul mondial de arhitectură

Recomandate

Clădiri magnifice evidențiază magia lemnului la Festivalul Mondial de Arhitectură (WAF). Aici concurează unele dintre cele mai bune clădiri din lume din lemn. Recent s-a anunțat lista scurtă pentru Premiul pentru lemn 2021.

Opt clădiri au fost selectate și au fost înaintate juriului, care  va desemna câștigătorul pe baza inovației remarcabile, sustenabilității, esteticii și calității.

Paul Finch, directorul de program WAF, a spus:

„Construcția durabilă din lemn lasă o impresie grozavă asupra arhitecturii și designului din întreaga lume și suntem încântați de interesul pe care l-a generat premiul la această categorie. Jurizarea va fi dificilă, având în vedere gama largă de zone geografice și tipuri de clădiri care au fost incluse pe lista scurtă. Cu toate acestea, așteptăm cu nerăbdare să sărbătorim câștigătorul la festivalul de la Lisabona”.

Două dintre clădirile impresionante de pe lista scurtă sunt Centrul de gimnastică Ariake din Tokyo, Japonia și Centrul educațional Climatorium din Lemvig, Danemarca.

Centrul de gimnastică Ariake

Această clădire a fost creată de Nikken Sekkei și Shimizu Corporation pentru recentele Jocuri Olimpice și Paralimpice de la Tokyo din 2020. Acum că jocurile s-au încheiat, se transformă într-un centru de expoziție permanent.

Lemnul a fost ales ca material de construcție principal, parțial pentru că amplasamentul a fost folosit cândva pentru depozitarea lemnului. De exemplu, lemnul este folosit în orice, de la structură și fațadă până la scaunele spectatorilor și chiar în tavan. Tavanul este remarcabil. Este alcătuit dintr-o structură complexă de cadru din lemn concepută pentru a reduce greutatea totală.

Centrul Climatorium

Acest nou centru educațional Climatorium situat pe malul apei găzduiește proiecte de dezvoltare și programe educaționale legate de schimbările climatice. Centrul are un design distinctiv, asemănător unui val, care modelează intrarea și se bazează pe istoria culturală a zonei ca oraș de pescuit.

Câștigătorul premiului pentru lemn WAF 2021 va fi anunțat în decembrie în cadrul unui eveniment care va fi găzduit online, din cauza restricțiilor de călătorie în curs de COVID-19.

Iată imagini cu alte proiecte de pe lista scurtă:

Sursa și detalii: intelligentliving.co

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi