DESCARCĂ APLICAȚIA:

ForestMania e despre și pentru iubitorii de pădure și lemn

DESCARCĂ APLICAȚIA:

22.9 C
București
16.3 C
Sibiu
20.2 C
Suceava
13.6 C
Covasna
15.6 C
Piatra Neamț
16.3 C
Braşov
17.4 C
Bistrița
18.3 C
Râmnicu Vâlcea
vineri, septembrie 22, 2023

Frasinul american din centrul orașului Sfântu Gheorghe

Recomandate

În curtea restaurantului Sugas din centrul orașului Sfântu Gheorhe, Covasna, e un arbore mare și bătrân. Cât de bătrân, am aflat și noi cu surprindere de la cei ai locului.

„A fost plantat în 1920, pe vremea când aici nu era ceea ce vedeți azi, ci grajduri pentru cai. Oamenii veneau la cumpărături cu căruța, iar caii se odihneau aici. Am observat că acest copac are semințe cam ciudate și am chemat un specialist, un horticultor, care să ne explice ce e cu el. Ne-a spus că e frasin american și că a fost plantat în 1920. Au fost aduși din America mai mulți puieți și plantați în mai multe locuri din oraș. Sunt și în parc câțiva”, ne-au spus cei de la hotelul Sugas. Angajații și-l amintesc bine… „Restaurantul s-a făcut prin anii 60 și acest arbore era aici”.

Hotelul va intra într-un proces de renovare, peste un timp, proiectul fiind deja făcut. Am întrebat dacă vor scoate arborele și ne-au spus că nu. „Frasinul face parte din proiect. Va rămâne pe loc, nu-l scoatem. E aici, parte a peisajului, a istoriei locului”.

Arbore foios ornamental de talie mare, frasinul american este apreciat în grădinile urbane pentru nuanțele spectaculoase de portocaliu şi purpuriu pe care frunzele sale le capătă toamna. Tolerează bine atât seceta, cât și gerul, spun specialiștii, lucruri probabil cunoscute și de cel care a cumpărat, în 1920, puieții…

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi