DESCARCĂ APLICAȚIA:

ForestMania e despre și pentru iubitorii de pădure și lemn

DESCARCĂ APLICAȚIA:

19.3 C
București
12.4 C
Sibiu
18.5 C
Suceava
14.8 C
Covasna
18.7 C
Piatra Neamț
12.4 C
Braşov
13.4 C
Bistrița
14.8 C
Râmnicu Vâlcea
duminică, aprilie 14, 2024

Gândacul de scoarță continuă prăpădul în Germania: 26,8 milioane de metri cubi în 2023

Recomandate

Germania trebuie să „scape” și în acest an de lemnul distrus de gândacul de scoarță, nu mai puțin de 26 de milioane de metri cubi. Prin urmare, ei trebuie să îi facă loc pe piața europeană, piață în care vindem și noi, dar și alte state. Nu este primul an când nemții au ca obiectiv vânzarea acestui lemn, volumul fiind chiar mai mare în anii anteriori. Din punct de vedere economic, se anunță o competiție acerbă. În plus, sunt specialiști care se întreabă, mai mult retoric, cum se face management forestier în Germania, din moment ce ani la rând pădurile sunt efectiv decimate de insecte.

Potrivit Raportului privind daunele forestiere, în primele șase luni ale acestui an s-au acumulat în Germania 12,2 milioane m³ de lemn deteriorat. Pentru a doua jumătate a anului, Ministerul Agriculturii german proiectează un volum de 14,6 milioane m³. Unele state federale se așteaptă la volume și mai mari din cauza vremii și a infestării cu gândac de scoarță, relatează timberonline.net.

Un total de 78,7 milioane de metri cubi de lemn au fost recolatate în pădurile germane în anul calendaristic 2022. Copacii deteriorați au reprezentat 44,7 milioane de metri cubi. Volumul de cherestea deteriorat a rămas la un nivel ridicat, ca în cei patru ani precedenți, dar după anul record din 2020, când au fost tăiați 60,1 milioane de metri cubi de lemn deteriorat, cantitatea tăiată a scăzut pentru a doua oară consecutiv (cu 5,8 milioane de metri cubi, sau 11,6%, comparativ cu 2021).

Insectele și furtunile au continuat să fie principalele cauze de exploatare forestieră. Cantitatea de lemn deteriorată de insecte a scăzut cu mai mult de o treime (35,4%), până la 26,6 milioane de metri cubi în 2022 de la an la an. În 2022, cantitatea de lemn tăiată din cauza infestării cu insecte a fost de 43,3 milioane de metri cubi, un nivel record de la reunificarea Germaniei.

Un risc?

Ministerul Mediului a lansat recent Raportul privind speciile invazive, un document rezultat în urma a 4 ani de analiză efectuată de 86 de oameni de știință (din 49 de țări și multe discipline) și susținut de 200 de autori contribuitori. Potrivit acestuia, „unele specii invazive de insecte pot fi introduse în zone noi (neinfestate) prin transportul lemnului de foc, a brazilor de Crăciun sau a altor produse din lemn”.

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi