DESCARCĂ APLICAȚIA:

ForestMania e despre și pentru iubitorii de pădure și lemn

ÎNTREBĂRI FRECVENTE

ÎNTREBĂRILE VOASTRE

30.3 C
București
26.2 C
Sibiu
28.5 C
Suceava
27.3 C
Covasna
31.3 C
Piatra Neamț
28.6 C
Braşov
26.5 C
Bistrița
31.4 C
Râmnicu Vâlcea
sâmbătă, iulie 13, 2024

Garda de Mediu a amendat Primăria Timișoara pentru „murdăria din oraș”

Recomandate

Primăria Municipiului Timişoara a fost amendată de Comisariatul Judeţean al Gărzii de Mediu Timiş cu suma de 60.000 de lei, pentru murdăria din oraş.

Comisarii de mediu au trecut la control după apariţia în spaţiul public a numeroase imagini care prezintă starea insalubră a municipiului.

„Urmare a (…) numeroaselor sesizări cu privire la starea de salubrizare defectuoasă în municipiul Timişoara, comisarii Gărzii Naţionale de Mediu – Comisariatul Judeţean Timiş (GNMCJ) au efectuat operativ un control pe raza teritorial administrativă a municipiului Timişoara, în vederea verificării stării de salubrizare a localităţii, ocazie cu care s-a constatat că aspectele reclamate se confirmă”, se arată într-o postare pe pagina de Facebook a GNM CJ Timiş.

Garda de Mediu subliniază că starea de salubrizare în municipiul Timişoara lasă de dorit, pe domeniul public au fost identificate abandonări de deşeuri, „măturatul stradal pe lângă borduri lipseşte cu desăvârşire”, iar frunzele nu au fost colectate şi predate către operatori autorizaţi.

Pentru neconformităţile constatate, comisarii GNM CJ Timiş au aplicat o sancţiune contravenţională în valoare de 60.000 lei şi au dispus măsuri urgente pentru salubrizarea stradală, respectiv prezentarea unui grafic de salubrizare pe străzi.

Administratorul public al municipiului Timişoara, Matei Creiveanu, a declarat că amenda maximă, de 60.000 de lei, primită de primărie de la Garda de Mediu pentru starea insalubră din mai multe locuri din municipiu va fi plătită, dar va fi imputată firmelor de salubrizare care sunt responsabile de curăţenia oraşului.

El recomandă Gărzii de Mediu să vadă şi „miile de tone de gunoaie de pe traseul viitoarei centuri a oraşului, de exemplu”.

Creiveanu afirmă, într-un comunicat remis presei, că de mai bine de un an se vorbeşte public despre problemele salubrizării în Timişoara şi despre măsurile luate, dar primăria lucrează cu ceea ce a preluat de la fosta administraţie.

„Lucrăm cu ce ne-a lăsat fosta administraţie: şase contracte cu şase firme diferite care se ocupă de salubrizare şi oraşul suferă mult la acest capitol. Lună de lună tăiem din sumele pe care aceste firme ni le facturează pentru că suntem nemulţumiţi de modul în care îşi respectă condiţiile contractuale. Din păcate, contractele prost făcute ne împiedică la măsuri mai drastice. Amenda Gărzii de Mediu dată Primăriei Timişoara va fi plătită, însă va fi imputată firmelor de salubrizare care sunt responsabile de curăţenia oraşului”, spune Matei Creiveanu.

Administratorul public al municipiului atenţionează Garda de Mediu că amenda aplicată nu rezolvă curăţenia oraşului, ci sunt eficiente controalele desfăşurate în trecut împreună cu Poliţia Locală şi inspectorii primăriei pentru depistarea celor care aruncă ilegal deşeuri pe domeniul public şi care s-au soldat inclusiv cu confiscarea maşinilor celor care au încălcat cu bună ştiinţă legea.

„E adevărat că sunt locuri în Timişoara unde se poate mai bine şi mai curat. Dar ne-am dori ca inspectorii Gărzii de Mediu, care au petrecut o săptămână în control la Primărie, pentru a-şi justifica amenda, să treacă de limitele administrative ale oraşului şi să vadă şi miile de tone de gunoaie de pe traseul viitoarei centuri a oraşului, de exemplu”, a mai comentat Matei Creiveanu.

Sursa: administratie.ro

Foto: opiniatimisoarei.ro

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi