DESCARCĂ APLICAȚIA:

ForestMania e despre și pentru iubitorii de pădure și lemn

DESCARCĂ APLICAȚIA:

10 C
București
9.1 C
Sibiu
8.3 C
Suceava
6.5 C
Covasna
8.5 C
Piatra Neamț
8.5 C
Braşov
9.5 C
Bistrița
8.4 C
Râmnicu Vâlcea
marți, aprilie 23, 2024

Germania, lege pentru încălzirea „verde”: sunt permise și centralele pe peleți și lemne

Recomandate

Parlamentul german a adoptat pe 8 septembrie Legea privind Performanța Energetică a Clădirilor, numită și Legea încălzirii (Heizungsgesetz), anunță ziarulromanesc.de. La vot au participat 679 de parlamentari, iar dintre aceștia, 399 au votat pentru, în timp ce 275 s-au declarat împotrivă.

Noua lege urmărește să facă încălzirea în Germania mai ecologică prin înlocuirea treptată a sistemelor de încălzire cu ulei/păcură și gaze.

Legea privind Performanța Energetică a Clădirilor (GEG) – așa cum este numită oficial – se va aplica de la 1 ianuarie 2024. Cu toate acestea, mai multe reglementări vor intra în vigoare abia în următorii ani.

GEG are scopul de a asigura treptat mai multă protecție a climei în sectorul construcțiilor, care este încă în urmă cu obiectivele sale climatice.

Ce încălzitoare pot fi instalate?

Pe lângă pompele de căldură electrice și racordarea la o rețea de termoficare, este permisă și instalarea de sisteme de încălzire pe peleți și lemne. De asemenea, sunt posibile încălzirea directă cu energie electrică sau încălzirea pe bază de energie solară termică, precum și încălzirea hibridă, adică o combinație de încălzire din surse regenerabile și centrală pe gaz sau ulei/păcură.

Toate detaliile, pe ziarulromanesc.de.

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi