DESCARCĂ APLICAȚIA:

ForestMania e despre și pentru iubitorii de pădure și lemn

DESCARCĂ APLICAȚIA:

23.2 C
București
24.1 C
Sibiu
17.5 C
Suceava
20.2 C
Covasna
18.7 C
Piatra Neamț
20.2 C
Braşov
19.2 C
Bistrița
21.6 C
Râmnicu Vâlcea
sâmbătă, iunie 22, 2024

Exportul de cherestea din Belarus a atins un nivel istoric

Recomandate

Ministrul Pădurilor, Aleksandr Kulik, i-a prezentat președintelui belarus Aleksandr Lukașenko situația exporturilor de cherestea, la o întâlnire de la finele lunii august, anunță BelTA.

Potrivit lui Aleksandr Kulik, Ministerul Pădurilor și-a restructurat activitatea pe fondul sancțiunilor din iunie 2022. Înainte de sancțiuni, se exportau lunar 60.000 de metri cubi de cherestea. Exportul a scăzut nesemnificativ în iulie 2022, când au fost impuse sancțiunile. Dar acum exportul de cherestea a revenit, pentru a atinge un maxim istoric de 77.000 de metri cubi, a spus ministrul.

Înainte de sancțiuni, țările UE erau principalele piețe de vânzare pentru cheresteaua din Belarus, reprezentând 56% din exportul de cherestea al țării. După ce exportul de cherestea a fost întrerupt în UE, principalii consumatori au fost China (52%, anterior 37%), Azerbaidjan (24%, anterior 4%) și Rusia (6%).

„Noi am ocupat această nișă și, cel mai important, exportul a crescut atât ca volum, cât și ca valoare. Pe parcursul a șapte luni, am livrat produse în valoare de 90,4 milioane de dolari”, a spus Aleksandr Kulik.

Sursa: president.gov.by, globalwood.org

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi