DESCARCĂ APLICAȚIA:

ForestMania e despre și pentru iubitorii de pădure și lemn

ÎNTREBĂRI FRECVENTE

ÎNTREBĂRILE VOASTRE

35 C
București
33.1 C
Sibiu
33.4 C
Suceava
33.6 C
Covasna
34.3 C
Piatra Neamț
31.9 C
Braşov
31.1 C
Bistrița
35.9 C
Râmnicu Vâlcea
sâmbătă, iulie 13, 2024

Gigantul Electrolux construiește un cartier bazat pe CLT: „Lemnul este jucător-cheie”

Recomandate

Gigantul suedez Electrolux se extinde și construiește un cartier în centrul Stockholmului – Greenhouse Sthlm. Clădirile vor fi construite din CLT și glulam produs de către compania Setra.

O dezvoltare inteligentă din punct de vedere climatic, contractul presupune producția a peste 5.000 de metri cubi de CLT și 600 de metri cubi de glulam, care vor fi fabricați la Centrul de industrie a lemnului Setra din Långshyttan, Dalarna. Livrările sunt programate să înceapă în 2023.

„Suntem mândri să fim implicați în acest proiect, care reprezintă un punct cheie în strategia noastră pentru produse durabile din lemn în industria construcțiilor. Din Centrul de industrie a lemnului Setra din Långshyttan oferim expertiză de specialitate în multe domenii legate de construcțiile din lemn. Fie pentru birouri, locuințe sau clădiri publice, industria construcțiilor se îndreaptă către alegeri de materiale mai durabile, cu lemnul ca jucător cheie”, spune Daniel Halvarsson, SVP Building Solutions and Components al Setra.

Proiectul cuprinde o suprafață brută de 14.000 de metri pătrați, din care 8.000 vor fi spații de birouri și 6.000 mp vor fi apartamente. Cadrul structural pentru clădirea de birouri este livrat ca un contract la cheie în parteneriat cu ByggPartner, în timp ce apartamentele vor fi realizate în module de Nock Massiva Trähus. Firma Archus se ocupă de partea de arhitectură.

„ByggPartner a stabilit deja un parteneriat strâns cu Setra. Unul dintre lucrurile care fac din Greenhouse Sthlm un proiect atât de interesant este modul în care clientul, Electrolux, face alegeri foarte informate și conștiente”, explică Andreas Vestlund, managerul de proiect comercial al ByggPartner.

„Ca o companie lider în domeniul sustenabilității, dorim să aducem propria noastră contribuție la dezvoltarea urbană, la construcții și  locuințe mai durabile. Utilizarea lemnului din pădurile din centrul Suediei ne permite să reducem amprenta climatică a noilor clădiri. Sperăm că dezvoltarea va dura multe generații, astfel încât să poată stoca dioxid de carbon pentru o lungă perioadă de timp de acum încolo”, spune Ulrika Kågström, Facility Manager la Electrolux.

 „Lemnul este un material fantastic din multe puncte de vedere! Există o senzație specială când intri într-o clădire din lemn și asta este ceva ce am ales să accentuăm în arhitectură”, mai spune Ulrika Kågström.

Despre unitatea de producție Setra pentru lemn stratificat încrucișat

Unitatea de producție pentru cheresteaua stratificată încrucișată face parte din Setra Timber Industry Center din Långshyttan, Dalarna. Compania produce, de asemenea, lemn glulam și componente din lemn. Lanțul valoric al Setra de la pădure până la produsele finite din lemn este extrem de scurt, oferind o amprentă de carbon redusă. De la fabrica din Dalarna, livrările sunt efectuate de o companie care folosește doar biocombustibili pentru a deservi Stockholm și regiunea Mälardalen. Elementele structurale sunt livrate exact în ordinea corectă pentru o asamblare extrem de eficientă la fața locului.

Despre Greenhouse Sthlm

Proiectul inovator de construcție Greenhouse Sthlm ar putea fi descris ca un oraș verde în interiorul unui oraș. La finalizarea în 2033, aproximativ 3.000 de oameni vor lucra și locui în cartier, care va include și o nouă piață și un spațiu comercial pentru un restaurant, o cafenea, magazine și o sală de sport. Întregul proiect de regenerare se concentrează pe soluții ecologice și inteligente din punct de vedere climatic – iar cea mai mare parte va fi construită din lemn. Ca rezultat al acestei eforturi conștiente de sustenabilitate, noile clădiri vor obține și certificări de mediu și climat: BREEAM Outstanding pentru birouri, Nordic Swan Ecolabel pentru apartamente și NollCO2 pentru ambele. NollCO2 este noul standard de certificare al Consiliului Suedez pentru Construcții Verzi pentru clădiri neutre din punct de vedere climatic.

Sursa: news.cision.com, archus.se, greenhousesthlm.se

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi